Ponownie indyk z biedronkowej serii "wolno gotowane"

Tym razem z kaszą i dodatkowym sosem śmietanowym. Ostatnio dostałem od znajomej która była w RPA przyprawę "peri peri" (polska natwa chyba piri piri) i dodanie do śmietany razem z curry i koperkiem było strzałem w dziesiątkę

Smak całości oceniam na babciujakietozajebiste/10 a z ogóreczkiem którego znowu zapomniałem bym ocenił na bedegrubyaleszczesliwy/10

Jedna porcja to około 1000kcal, z czego 60g białka.

Cena za to co jest na pierwszym zdjęciu to 500g indyk wolno gotowany 12zł (normalnie 14), kasza 4x100g 2 zł, śmietana 18% 200g 2zł.

Tak więc za porcję 1000kcal tym razem wychodzi 7,50zł (250g mięsa+100g śmietany+100g kaszy).
Ponownie, ani dużo, ani mało, ale smacznie i szybko

#gotujzhejto #jedzenie #jedzzhejto
80fb2844-1f53-4118-92fc-4c9766bd2aa5
be558220-5644-4619-9c4e-455627fcd0fc
878514d5-6a1d-4e4b-94ed-d6a8b4cd7a4c
716961ff-1777-4d99-94c7-2bd673adec3f
d94dfe80-22cb-4795-a2dd-fa83266b0802
Eber

Smakowita sprawa 👍 😋

splash545

Tylko Ty jedyny nie zawodzisz jeśli chodzi o wygląd Twoich dań

nobodys

@splash545 zastanawiałem się, czy nie wymieszać do zdjęcia XD

splash545

@nobodys To by było ideolo

Zaloguj się aby komentować