Poniedziałek to dzień krewetek w #jedzeniotalerze
Danie bardzo podobne do zeszłotygodniowego, z tą różnicą że po usmażeniu krewetek z warzywami, dodałam śmietanki 30stki i podgrzewałam do zagęstnienia sosu. Zrezygnowałam też z pomidorów na rzecz większej ilości chilli. Wyszło zdecydowanie lepsze niż ostatnio 😁
#gotowanie #gotujzhejto
a647d04d-f485-4e3f-92e3-bf0d7c364f68
5

Komentarze (5)

Udon, wciep tam udon!

A próbowałaś może mleka kokosowego, zamiast śmietany, czy nie lubisz takich tajskich vibe'ów?

@Fly_agaric z udonem uwielbiam grzyby shimeji usmażone z cebulką i zalane tłustą śmietanką tak jak w powyższym daniu 😍 ale raczej w obiadach stosuję zieleninę zamiast makaronów i podobnych dodatków

Lubię mleko kokosowe, ale zwykle łącze je z kurczakiem, chociaż teraz tak sobie myślę że krewetę też trzeba będzie spróbować 😁

Dam pieruna ale najpierw...


TY

DAJ

...

PRZEPISSSSSS

@Chunx ależ proszę :3

Na patelni usmażyć pokrojone: czosnek, czerwoną cebulę i świeże chilli

Jak się podsmażą dodać krewetki, trochę suszonych warzyw (mieszanka typu por, marchew, seler itp), następnie dodać pak choi.

Kiedy pak choi będzie już miękka dodać troszkę śmietanki 30stki i podgrzewać do zagęstnienia sosu.

Przyprawić solą i ewentualnie płatkami chilli

Zaloguj się aby komentować