Poleci ktoś przepis na domowego burgera? Dodajecie coś do mięsa, żeby się nie rozpadało? Słyszałem, że ok jest zmrozić w tym celu przed smażeniem
#kuchnia #gotowanie #burger
#kuchnia #gotowanie #burger
@madnesh Ubijam tylko mięso w ringu i nic się nie rozpada.
@madnesh nie lepiej schabowego zrobic? schabowe sie nie rozpadaja
@madnesh mocno rozgrzana patelnia bez tluszczu, najlepiej jakby była grillowa
@madnesh mięso sól pieprz może jeszcze odrobinę czosnku suszonego sypnąć, mięso 20% tłuszczu, nic nie mrozić
@madnesh najlepiej idź do rzeźnika żeby zmielił ci wołowinę na świeżo, poproś żeby zmielił dwa razy. prasa do burgerów pomaga zrobić zwarte burgery. do mięsa tylko sól i pieprz, możesz podsmażyć najpierw bekon i na tym tłuszczyku burgerka
Zaloguj się aby komentować