Pobudka o 6, trening o 9 więc czas najwyższy na jakieś śniadanie, czy tam brunch - kebsik zrobiony samemu smakuje najlepiej, a drugi taki skurwol został na kolację. 500g wołowiny burgerowej z makro zgrillowane jak burger, pocięte w paski a nie jakieś skrawki czy ścinki z przemielonego bloku, sosiwo czosnkowo-kuminowe, keczup z habanero, kapusta czerwona... #kurwajakietodobre...no i nic nie wylata wszystkimi stronami jak z burgera.

#gotujzhejto
d7f4e183-5f3e-4494-bd28-801704d0b030
772c9dc5-732d-4290-9514-e4e25ebc1d69
SuperSzturmowiec

U mnie żur i ryż zapiekany

wonsz

@SuperSzturmowiec o kurła, ryż z jabłkami zrobię jutro!

Quake

@wonsz teraz to już muszę iść jeść

rakokuc

@wonsz aż sobie zapiszę na liście do zrobienia, bo brzmi i wygląda zajebiście

wonsz

@rakokuc wystarczy jakieś burgery w markecie kupić, zgrillowac i pokroić w paski, wyjdzie to samo. Inny wariant to po upieczeniu całego kurczaka zwykle piersi u nas zostają bo najbardziej suche - kroisz w poprzek włókien, mieszasz z sosiwem czostkowym i masz fajną papkę do zawinięcia zamiast wolowiny. Posiekaną kapustę polecam dzień wcześniej posolić i przed podaniem odcisnąć z nadmiarowego soku żeby nie rozpuszczało sosów jak dostanie ciepła. Osobiście jeszcze dodaję do zawijasa konserwową paprykę/ogórki i świeżą cebulę, ale dzisiaj było na szybkensa bo człowiek głodny.

Mewtyla

Ale bydlę. Kebab też spoko.

Zaloguj się aby komentować