#pizza
Uwaga, połowa z oliwkami ma sos z Witch Blood od Razora i pali ryja
@Barcol to coś dla mnie ! Wyglądają bardzo ładnie
6sty, jeszcze 2
biorę jeden kawałek - taki duży - wielkości całości
Po koleji, ja pierwszy, nie rozpychać się.
Masz z ananasem?
@wiatraczeg no jasne byczku
@Barcol ta jest moja!
jak spód wychodzi?
@mehdnpl robię ostatnio metodą combo - najpierw na patelni aż spód będzie śliczny, potem do piekarnika pod grzałkę. Kamień daje glownie dlatego że wysokość idealna pod grzałkę wychodzi, nie Po to żeby sam ciepło oddawał xD niestety wszystkie 8 pizz zniknęło zanim zrobiłem fotkę spodu....
@Barcol czyli zwykły piekarnik, tylko pizza maks wysoko, tuż pod grzałką? Grzanie tylko z góry?
Ślicznie spieczona wyszła, normalnie jak nie ze zwykłego piekarnika.
@pszemek tak jest, dokładnie! Piekarnik do zabudowy Amica, jakiś jeden z tańszych modeli (900zł) i bez żadnego "trybu pizza" czy innych takich. Ciasto hydro 62% z mąką manitoba, testowo wrzucony poolish/zakwas który przez tydzień dokarmiałem codziennie (nieco podbił hydro bo płynny był) i ciasto 3 dni w lodówce. Niestety poolisha było za dużo (albo był "za mocny") i ciasto było przerośnięte i bardzo rozlane, trudne w obsłudze, miałem dużo przewijania w nim, ale za to smak wynagrodził wszystkie niedogodności. A że ostatnio eksperymentalnie robiłem in teglia hydro 100% to cierpliwości mi u wystarczyło
Jezu, na pierwszy rzut oka widziałem brukselkę.
Zaloguj się aby komentować