Pizza test nr 6. Wróciłem do stałe wysokich temp. po kompletnie nieudanych próbach nr 4 i 5, gdzie próbując nie zjarac brzegow podnosiłem wiele razy pokrywę i obracalem pizza oraz obniżyłem niepotrzebnie temp. wyłączając grzałkę. Tak nie wolno:) Pizzza wciąż daleko do ideału ale smak delikatnych i chrupiących brzegów powrócił, jeszcze chwila i bym wrócił do piekarnika.
#gotujzhejto #hejtopizza #pizza #jedzenie
b01aecd5-c2fc-46d3-a896-5031d2c7eb11
PlatynowyBazant20

@Bankrut.pl ja w trakcie konsumpcji swojej właśnie. smacznego

Bankrut.pl

@PlatynowyBazant20 Dzięki, smak Jakie dodatki?

PlatynowyBazant20

@Bankrut.pl mozzarella z Dino (z bloku), papryczka czerwona i zielona (słodkie), pomidorki, szynka z Biedronki delikatna czy szwarcwaldzka, zioła, sos z pomidorów mutti ciasto 60% 2 dniowe - standardowe czyszczenie lodówki jak zona w delegacji

61ffb0bd-a7fb-4765-a07a-0263d057eb2a
PlatynowyBazant20

@Bankrut.pl czwarta kulka co miała być dla żony poszła na coś ala podpłomyk z oliwą, ziołami i czosnkiem, ale trochę przypaliłem (zjadliwe). nie mam specjalnego pieca tylko piekarnik AEG do 300 stopni C

68bdc5e5-1ca5-4224-94e3-9ad8a160d68d
Bankrut.pl

@PlatynowyBazant20 Wyglada zacnie, na pewno smaczna, ciasto przez dwa dni na pewno dobrze dojrzało Ala podpłomyka nigdy nie probowalem zrobic, to taki pierog? Ja teraz testuje g3ferrari, zobaczymy ile da sie z niego wycisnąć bez modow.

Bankrut.pl

@PlatynowyBazant20 Tez robie wiecej ciasta, czasem na 7-8 placków wiec te ostatnie 5 dni fermentuja Marzy mi się ogródek i piecyk gazowy… Zazdro

Zaloguj się aby komentować