#pizza #hejtopizza
30f629a6-8cdb-4546-a05b-462ecfb4956a
f0263185-6791-4162-89eb-3dd9025e52bd
39281093-ade7-46f9-86fa-db12ec3b4f04
Bankrut.pl

@DzikiKnur69 muszę przyznac Ci racje

yeebhany

ale pulchniutka taka MMMM aż chce się złapać za te końce i ją tak MMMM podotykać to tu to tam i wepchać do MMMM chłopskiego pyska

Bankrut.pl

@DwubiegunowyBajzel Wygląda i smakowała;)

Tami

Jaki jest sens tej pizzy, ktoś objaśni? 1/2 to suchy zjarany brzeg i dodatki nawalone tylko na środku. Pytam poważnie. Te brzegi zaś zostawiacie? Nie uwierze, że ktoś to zaś ze smakiem zjada.

Enzo

@Tami Takie brzegi mógłbym same zjeść bez środka jakbym był głodny

Bankrut.pl

@Enzo Brzegi to kwintesenscja pizzy Delikatne i lekko chrupiące, poezja. @Tami chyba nie jadłeś dobrej pizzy i nie wiesz o co chodzi.

ilookoutside

@Tami To ciasto nie jest suche tylko z wierzchu tak wygląda (zwykle)

Felonious_Gru

@Tami widocznie nie jadłeś nigdy dobrej pizzy, skoro brzegi zostawiasz

Zielczan

@Tami te brzegi nie są suche

Tawantinsuyu

@Tami chodzi o to że trzeba uzyskać taką temperaturę, czy piecem, czy jakimś mocniejszym piekarnikiem, żeby tak błyskawicznie chwyciło ciasto że się zrobią takie ciemne plamy wyglądające jak przypalone, ale w środku jest bardzo dobre i nie suche.

szymek

@Tami ciasto nie jest suche w sensie konsystencji, a chrupiące i delikatnw w środku, ale choć sam piekę pizze to nie jestem fanem takich potworków. Pizza 20 cm średnicy z czego 10 to treść a reszta ciasto to imho przerost formy. Jasne, każdy lubi coś innego, ale ja też wolę mniejszy rancik z ciastem a więcej ze składnikami

Slawek

@Tami Dobra Neapolitana ma bardzo smaczne brzegi i są wręcz jej wizytówką. To porównywalne z jedzeniem jakiejś najsmaczniejszej jeszcze ciepłej bułki - niby samo pieczywo, ale jest przepyszne. No i z definicji nawet na środku nie powinno być nawalone - tam na ogół jest super cienkie ciasto i mało składników, by nie pływało i nie uginało się pod ich ciężarem.

trsh

@Tami taka pozerka żeby na insta i socialach dobrze wyglądało ¯\_( ͡° ͜ʖ ͡°)_/¯

GazelkaFarelka

@Tami brzegi zostawia się tylko w beznadziejnej pizzy, takiej co jest jadalna tylko z sosem czosnkowym

exprenpn

@Bankrut.pl podasz przepis na ciasto? Będę robił pizzę w weekend więc chętnie przetestuje

Bankrut.pl

@exprenpn Vita Iacopelli pooglądaj i on Cię najlepiej nauczy;)

exprenpn

Wygląda super :D robienie pizzy trzeba zacząć dzień wcześniej (⁠╯⁠ರ⁠ ⁠~⁠ ⁠ರ⁠)⁠╯⁠︵⁠ ⁠┻⁠━⁠┻

Masz jaki przepis na szybką pizzę? Mam jakiś, wychodzi spoko pizza ale potrzeba w nim dużo drożdży

Bankrut.pl

@exprenpn Żeby ciasto było dobrze przefermentowane i lekkostrawne musi swoje odstać w lodowce. Taka na szybko niestety nie bedzie dobra. Zrobienie poolishu zajmuje 8 minut i ciasto robisz nastepnego dnia dodajac do niego mąkę, wodę i sól. Od zrobienia ciasta proces trwa do 3-4 godzin wiec jest w miarę szybko i ciasto jest przefermentowane;)

PLATIGI

@Tami Brawo, powiedz tym cymbałom z Associazione Verace Pizza Napoletana że się mylą i pizza nie moze być spalona na brzegach a w środku opadnięta. Piszę poważnie.

Prezent

Co to kurwa jest? Takich pizz bym musiał z 6 zjeść. Zacznijcie się odżywiać jak na chłopa przystało

PanWibson

Zawsze myślałem że to pizza hawajska najbardziej polaryzuje społeczeństwo, a tu proszę, proszę. Patrząc na emocje na pizze z dużymi rantami można spokojnie mówić „Tuskotana”

Zaloguj się aby komentować