Pierwszy w życiu cydr już sobie pyrka od tygodnia, dobrze pójdzie to za tydzień będę butelkował.
Zostawię 5 litrów i dodam trochę chmielu na 3dni zobaczymy co z tego wyjdzie.
https://gifyu.com/image/SOBzr
@Kasjo poproszę o tagi i zdanie relacji z ciągu dalszego
@bojowonastawionaowca o ładnie, co tam w Murzasichlach?
@Kasjo też kiedyś się bawiłem w winiarstwo. Nie mam do tego cierpliwości xD
Amatorsko też kilka lat temu próbowałem przedestylować swój wyrób w garnku.
No i mogę powiedzieć, że proces był ciekawszy od rezultatu który w całości wylałem żeby sie nie zatruć XD
@redve cierpliwości w sensie nie doczekałeś do pełnej fermentacji i wypiłeś wszystko wcześniej? :)
@Kasjo nie, jak miałem czekać to mnie to wkurzało i codziennie doglądałem i finalnie miałem oczekiwania większe niż efekty XD
Kurde, fermentacja zatrzymała się na 4blg coś mi od początku ten sok jabłkowy nie pasował, był strasznie słodki i mdły, dodali jakiś słodzików czy inny czort? Przestawiłem w cieplejsze miejsce i będę obserwował przez parę dni, jak nie będzie spadał to do butelek
Zaloguj się aby komentować