Bardzo byłem zaskoczony jak to szybko robi żarcie i jak smacznie.
Testowałem palki z kurczaka, gotowa pizze piccolo (kurwa kultowa z Torunia jak będzie kto się czepiał
Następny raz przetestuję steki i burgery bo nie lubię tego robić na patelni bo wali wołem a z tej frytkownicy kurde zero dymu, nie wiem jak ale nie ma.
Moja mikrofala ma ciepło
#gotujzhejto #kuchnia #jedzenie
Zakup frajera to była u mnie najlepsza inwestycja kulinarna od lat i całkowicie odmieniło to moje gotowanie. Używam codziennie i co chwilę robię tam nowe, ciekawe rzeczy.
Po powrocie do domu wrzucam tam mięso pokrojone w kawałki i trochę dyni i po kwadransie mam pyszny i zdrowy posiłek.
@Lubiepatrzec tu co testowałem to mama ma z połączeniem do telefonu. Wyszliśmy na spacer wkładając tematy do (hehe) frajera przed wyjściem. Jak wiedzieliśmy że wracamy to włączyłem i jak wróciliśmy to jeszcze 3 minuty i kurczak był idealny. A ja jestem bardzo uczulony na kurczaka, nie może mieć niedopieczonych skórek ani byc surowy przy kości. Na sam koniec wrzuciłem chleb proteinowy (nie razowy) i za 1,5 my pyszne chrupiące kromki. Jestem zachwycony.
Ciekawe czy odgrzeje gotówy posiłek taki z biedronki czy żabki przecież w mikrofali też tam w chuj gorąco. Zobaczę
@Michumi No to jest normalny piekarnik więc należy spodziewać się że będzie odgrzewał dania tak jak piekarnik przy czym ja bym ustawił niską temperaturę na trochę dłuższy czas żeby środek się lepiej zagrzał a wierzch żeby nie był spalony.
@Michumi jutro testuję steka, właśnie leżakuje sobie zamarynowany w lodówce. Dam znać jak wyjdzie.
@Vargtimmen steki to podobno można robić nawet zamrożone i wychodzą wtedy bardzo dobre ale nie dam głowy bo nie próbowałem.
@Vargtimmen daj koniecznie pls. Ja kupuje steki z Lidla antrykot zazwyczaj lub polędwicę.
@Vargtimmen jak dasz radę zapisz jego gramaturę, grubość temperaturę pieczenia i czy stek był poza lodówka. No i czas pieczenia. Jeśli robisz medium to juz w ogóle.
Aha i czy obracałes
@Michumi to jakieś biedamięso z biedronki. Tylko na testy, bo już niejednego musiałem oddać psu do zjedzenia.
@Vargtimmen zobacz te z Lidla ale tylko producent Marks. Antrykot i polędwica są poprawne
Ja lubię
@Vargtimmen najgorsze te co się kurwa żuje
Ja kupuje dojrzewające i zazwyczaj ok
@Michumi raz w Lidlu kupiłem Black Angus i tak go totalnie spartaczylem, że nie dało się go przekroić
@Vargtimmen black Angus jest specyficzny. Ja go nie lubię. Lubię hereford
A ja kupiłem z 1,5 roku temu, robiłem klika rzeczy i mi nie pasuje. Nie wiem, może coś źle robię ¯\_(ツ)_/¯. Macie jakiś namiar na przepisy online? Będę wdzieczny🥰
@Parigot Może warto trochę poeksperymentować. Ja airfryer używam jako substytut piekarnika i grilla. Na przykład taka kiełbasa wychodzi lepiej niż na grillu, czy patelni. Grillowane warzywa też. A ile mniej smrodu i babrania się.
Edit:
Również mniej tłuszczu i substancji kancerogennych.
@Vargtimmen Ja to wszystko rozumiem. Skąd masz przepisy, bo te wszystkie pyszności trzeba odpowiednio przygotować. Podziel się 😉
@Parigot podpatruję na YT
@Vargtimmen ten brak smrodu mnie przekonał przede wszystkim. Serio. Mimo że mam wyciąg odprowadzony gdzieś na zewnątrz nie żaden ślepy, to właśnie po wołowinie mi chata wali 2 dosłownie dni plus podłoga na około tłusta bo mimo tego sita co ma chronić przed chlapaniem to i tak chlapie.
Ja nigdy w życiu nie widziałem na oczy tego urządzenia a tu nagle się naciąłem i od razu zakochałem. Szkoda ze nie wziąłem burgerów i steków bo już dziś bym pewnie miał
@Michumi barszczyk też miałeś?
@Zielczan boży barszczyk do pizzy nie był niestety
@Michumi ech, nie jest to pełny experience w takim razie xD
@Zielczan no nie. Ale te ich produkty są tak proste i tak pyszne że szok. Widziałem ich nawet w wybranych sklepach bodaj polo market
@libertarianin ech co za zimny profesjonalista z niego.
Ja też jestem na etapie szukania. Wiem na razie tyle, że potrzebuje z dwoma szufladami i min 8l. Jestem na rozdrożu pomiędzy Ninja a jakimś budżetem do 500 pln. Możecie coś polecić
@Goonzales taktyk jakbyś się zdecydował
Zaloguj się aby komentować