Komentarze (12)

@exprenpn dlaczego pizzernicy nigdy nie chca sie podzielic przepisem

Bo wyszło by, że go ukradli 😅

@Rudolf Bo jest tajny z internetu. XD

https://youtu.be/G-jPoROGHGE

Ja robiłem według tego filmiku. Gość zachowuje się dość specyficzne ale jest bardzo pocieszny

@Rudolf bo to bardzo intywidualna sprawa. Ktos zrobi dokladnie tak samo a mu niewyjdzie bo ma troche inny piekarnik czy cos.

To trzeba brob i bledow na wlasnym sprzecie.

A podstawowy przepis to maka drozdze, cukier, sol, (oliwa) i duzo wyczucia przy mieszaniu, wygniataniu, i wyrastaniu.


Ale sie nieznam to ktos mnie moze poprawic.

Ja zrobiłem najlepiej jak umiem czyli na odwal xD

chociaż uważam, że najważniejsze jest ugniatanie ciasta. Vito w filmiku mówi aby robić to 15 minut i chyba coś w tym jest. Bo pierwszy raz ugniatalem robotem a nie ręcznie i była najlepsza, porównując do moich poprzednich prób.

Ja użyłem mąkę 00 z marketu, pół na pół z pełnoziarnistą xD

@exprenpn a nawet pół godziny, ręcznie, dosłownie waląc czasem pięścią w ciasto. A mąka nie musi być 00 bo skala włoska a polska mierzą inny parametr mąki, polski odpowiednik moze być od 450 do nawet 600 widziałem, najczęściej chyba 480.

https://youtu.be/vEZjs2TqB9o

@exprenpn wygląda bardzo dobrze

@exprenpn posmarowales brzegi oliwa?

Tak, mam taki pędzelek do ciasta i nim smaruje brzegi. Próbowałem innych metod, ale ta mi najbardziej pasuje

@exprenpn matko bosko, taka pizza z domowego piekarnika to jak wygrać z rakiem. A poprzez raka rozumiem Klub Miłośników Pizzy ( ͡° ͜ʖ ͡°)


Szacun.

Polecam mąkę ze zdjęcia - dużo ich testowałam i według mnie ta jest top 1

37822c66-d2fb-4a9b-8e65-95d390bd5d5e

Zaloguj się aby komentować