jeszcze jest dużo do poprawy ale i tak się jaram ( ͡° ͜ʖ ͡°) w smaku jest super, ciasto ładnie wyrosło
#kuchnia #jedzenie #gotowanie #jedzzhejto #pizza #domowelepsze #nietylkomielonka #gotujzhejto
@exprenpn dlaczego pizzernicy nigdy nie chca sie podzielic przepisem
Bo wyszło by, że go ukradli 😅
@Rudolf Bo jest tajny z internetu. XD
Ja robiłem według tego filmiku. Gość zachowuje się dość specyficzne ale jest bardzo pocieszny
@Rudolf bo to bardzo intywidualna sprawa. Ktos zrobi dokladnie tak samo a mu niewyjdzie bo ma troche inny piekarnik czy cos.
To trzeba brob i bledow na wlasnym sprzecie.
A podstawowy przepis to maka drozdze, cukier, sol, (oliwa) i duzo wyczucia przy mieszaniu, wygniataniu, i wyrastaniu.
Ale sie nieznam to ktos mnie moze poprawic.
Ja zrobiłem najlepiej jak umiem czyli na odwal xD
chociaż uważam, że najważniejsze jest ugniatanie ciasta. Vito w filmiku mówi aby robić to 15 minut i chyba coś w tym jest. Bo pierwszy raz ugniatalem robotem a nie ręcznie i była najlepsza, porównując do moich poprzednich prób.
Ja użyłem mąkę 00 z marketu, pół na pół z pełnoziarnistą xD
@exprenpn a nawet pół godziny, ręcznie, dosłownie waląc czasem pięścią w ciasto. A mąka nie musi być 00 bo skala włoska a polska mierzą inny parametr mąki, polski odpowiednik moze być od 450 do nawet 600 widziałem, najczęściej chyba 480.
@exprenpn wygląda bardzo dobrze
@exprenpn posmarowales brzegi oliwa?
Tak, mam taki pędzelek do ciasta i nim smaruje brzegi. Próbowałem innych metod, ale ta mi najbardziej pasuje
@exprenpn matko bosko, taka pizza z domowego piekarnika to jak wygrać z rakiem. A poprzez raka rozumiem Klub Miłośników Pizzy ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Szacun.
Polecam mąkę ze zdjęcia - dużo ich testowałam i według mnie ta jest top 1
Zaloguj się aby komentować