Nie wiem jak to się nazywa, ale są to roladki ze skóry wieprzowej (z golonki), duszone/podsmażane na patelni.
#gotowanie #kuchnia
Nie wiem jak to się nazywa
@Olmec polskie sushi
@moll pa na to!
@Olmec widzę i ble xD skóry wieprzowej nie lubię
To jest w occie robione?
@moll nie czuję octu.
@Olmec czyli się w duszeniu tak zmacerowało
@Olmec
Mmmmmm, kolagenik, salcesonowe klimaty, wygląda ciekawie.
Jak to jest przyprawiane? Jakiś przepis?
@UncleFester - z rozpuszczalnikiem (alkoholem etylowym) super na smarowanie stawów
@koszotorobur
W etylaku to się zdenaturuje i będzie lipa.
Trza delikatnie, z jakimś leciutkim lagerkiem lub weizenem.
@UncleFester - tłuszcz się nie denaturuje
@koszotorobur - ale żelatyna i kolagen już tak
@UncleFester - czyli będą bardzie strawne
@UncleFester zapytam. To jest duszone z warzywami (cebula/marchewka). Dość gumowe na zimno, łatwiejsze do zjedzenia na ciepło. Spróbuję jeszcze podgrzać w erfrajerze na bardziej chrupko.
@Olmec - nie ma co bawić się w gryzienie - tylko łykać jak ostrygi i zapijać schłodzoną okowitą
Ej @cebulaZrosolu czy to nie Twoja kiszona/zgnila wersja?
Zaloguj się aby komentować