Patrzcie co dostałem od teściowej! No czegoś takiego jeszcze nie jadłem, a zdecydowanie trafia w mój gust. Myślę, że pod wódeczkię - idealne.
Nie wiem jak to się nazywa, ale są to roladki ze skóry wieprzowej (z golonki), duszone/podsmażane na patelni.

#gotowanie #kuchnia
5a4a6ab0-f61b-4315-b55f-90377181d0b6
Rimfire

Nie wiem jak to się nazywa

@Olmec polskie sushi

moll

@Olmec widzę i ble xD skóry wieprzowej nie lubię

To jest w occie robione?

Olmec

@moll nie czuję octu.

moll

@Olmec czyli się w duszeniu tak zmacerowało

UncleFester

@Olmec

Mmmmmm, kolagenik, salcesonowe klimaty, wygląda ciekawie.

Jak to jest przyprawiane? Jakiś przepis?

koszotorobur

@UncleFester - z rozpuszczalnikiem (alkoholem etylowym) super na smarowanie stawów

UncleFester

@koszotorobur

W etylaku to się zdenaturuje i będzie lipa.

Trza delikatnie, z jakimś leciutkim lagerkiem lub weizenem.

koszotorobur

@UncleFester - tłuszcz się nie denaturuje

UncleFester

@koszotorobur - ale żelatyna i kolagen już tak

koszotorobur

@UncleFester - czyli będą bardzie strawne

Olmec

@UncleFester zapytam. To jest duszone z warzywami (cebula/marchewka). Dość gumowe na zimno, łatwiejsze do zjedzenia na ciepło. Spróbuję jeszcze podgrzać w erfrajerze na bardziej chrupko.

koszotorobur

@Olmec - nie ma co bawić się w gryzienie - tylko łykać jak ostrygi i zapijać schłodzoną okowitą

nxo

Ej @cebulaZrosolu czy to nie Twoja kiszona/zgnila wersja?

Zaloguj się aby komentować