Pasta....
Pomidor, cebula, czosnek, camembert, brie, pstrag tęczowy wędzony na zimno, pesto, majonez, kiełki, jajka, opieńki marynowane
Przed, podczas, po.
#cybulionsietuczy

Koty sie zawsze ciesza na paste rybną

Edit: smietana stoi do zupy :P
Cybulion userbar
9923c44c-6d52-4a65-89b4-41406208bfd5
1b9bb08a-d028-46f1-89b4-1098e6693c48
c29b1cc3-20ec-4cba-b265-a7073ca2a500
4df07c80-5b76-4b4e-97d3-6bc09b05611f
Analnydestruktor

@Cybulion a gdzie po zjedzeniu?

Cybulion

@Analnydestruktor wiele sie nie różni

Cybulion

@nobodys w paście to jeden czort dla mnie, akurat winiary mi matka przyniosla. Dzisiaj bede na zakupach to wezme wiekszy size

5ba68314-3383-410b-b6e2-158684145fd9
Fly_agaric

Tęczaki mają białe mięso. Ciekaw jestem co tam dodali dla tak pojebanego koloru, ale nie kupowałbym tego...

Jakaś pojebana akcja upodobniania do bardziej pożądanych Potokowców/Troci, które w naszym regionie Europy też mają białe mięso. No chyba, że to ma udawać Łososia...

Cybulion

@Fly_agaric co?


Pstrąg tęczowy doceniany jest także za atrakcyjny wygląd – mięso jest lekko różowe, pomarańczowe lub ewentualnie białe. Dzięki temu znakomicie sprawdza się do skomponowania dania, które będzie wybitnie działało na aż 3 zmysły – smaku, węchu i wzroku.


Od zawsze z uprawy niedaleko mi przychodzily podobne, moze bardziej jasne. A tutaj mamy go uwędzonego.

Fly_agaric

@Cybulion W polskich warunkach, jak ma inny kolor niż biały, to tylko z hodowli i od barwników dodawanych do żarcia. Tęczaki mają białe mięso. W życiu nie złapałem dzikiego Tęczaka z różowym mięsem, nawet tu gdzie teraz mieszkam w IRL. Mówię ci, że je barwią. Od wędzenia się take nie robią. Fuj.

Cybulion

@Fly_agaric wiesz co zaciekawiłes mnie i jutro zajade na hodowle i podpytam czym je karmią zeby kolor łapały, ufam typowi wiec dam znać. Daj sygnał na pw żebym pamietał

Fly_agaric

@Cybulion Hodowca u moich Staruszków ma też Potokowce, a raczej Trocie, bo niezłe bydlaczki. Jak będziesz miał okazję, to polecam. Smaczniejsze od Tęczaka. Oczywiście też podbarwione i nazywają je Pstrągami Łososiowymi, co jest niezłym mindfuckiem, bo nie ma takiego gatunku. I tak warto, bo jak już brać hodowlane, to przynajmniej te lepsze (o ile jest ten wybór oczywizda).

Cybulion

@Fly_agaric oczywiscie ze znam Troćki, nawet Palie czy tak Golce ma. Ja tego teczaka to kupilem w kauflandzie wiec moze byc gunwo, krojone byly w plastry z dwoma liniami ości. Ale no z hodowli podobne mi przychodzily wiec nie budzilo to we mnie zadnych alarmow. Mam po drodze jutro wiec przyatakuje a skonczy sie tym ze wroce zwyczajowo z zapasem wedzonki na miesiac xD

Zaloguj się aby komentować