Robie dla was glosowanie co przewidujecie, a pozniej sprawdze organoleptycznie co wyszlo i was powiadomie.
*prawie trzymalam sie przepisu, pojebalam tylko kilka krokow
#gotowanietomojapasja #gotujzhejto
Zupa dyniowa wyjdzie chujowa?
@GtotheG Byleby nie wyszła z garnka
@bojowonastawionaowca wiekszego nie mam, wiec musi siedziec w tym. Chociaz sie boje uzyc blendera hehehe
@GtotheG blenduj partiami w innym
@GtotheG wez drugi mniejszy, zmiel jedna partie potem druga partie w duzym i zlej spowrotem. Gotowac az skurka hokaido zmieknie. No i zreszta tutaj to ci musi odparowac jeszcze :) powodzenia mordo
@moll @Cybulion kochani, wy przeceniacie moje mozliwosci xD ja bym sie oparzyla przy tym przelewaniu 3 razy xD bede blendowac w tym. Zobaczymy co to bedzie xD
@Cybulion jaka skorka? Skorke to ja obralam Xd co ty mi ze skora dynie kazesz jesc?!
@GtotheG wyraźnie ci napisałem dynia hokkaido - jedyna której nie trzeba obierać dzieki czemu daje lepszy smak i zupa łapie mega nasycony kolor XD
@GtotheG to przekładasz chochlą, lać nie musisz jeśli grozi to ciężkim kalectwem i sprzątaniem połowy mieszkania
@moll @Cybulion akcja blender przebiegla pomyslnie! Tylko troche se pryskalam na boki, ale nie za duzo.
@GtotheG zmyj brud odrazu bo potem beda plamki pomaranczowe do konca zycia na scianach XD
Mam nadzieje ze wyszlo, i ze bedzie smaczne :)
@Cybulion to byla hokkaido, ale skorka byla koszmarnie twarda i brzydka to obralam xD nie polecialo nic na sciany tylko na mnie!
@Cybulion @moll a oto i rezultat koncowy z grzankami. Troche przesadzilam chyba z bulionem i wyszla jakas kwasna, ale trudno. Zrobione to zjem xD
@GtotheG miekknie w gotowaniu. Ja chyba skoro leze w domu uziemiony to jutro zrobie kolejna partie i zrobie filmik albo instrukcje obrazkowa. Cukru tez mozesz dodac nic sie nie stanie :P
@GtotheG ładna! Smacznego
@Cybulion juz nie mam cukru. Dzisiaj wykorzystalam ostatni do herbaty i ide na detoks cukrowy xD
@GtotheG nie znam przepisu ale u mnie tylko piżmowa i zanim powędruje do gara to leci w kawałkach do piekarnika na godzinkę-dwie...po tym można ją żreć prosto ze skórki, rewelacja.
@wonsz hokaido nie musisz piec i mozna jesc ze skora
@wonsz dziemkujem, spróbuję next time.
@Cybulion tu nie chodzi o to że muszę, tylko że chcę - karmelizacja części cukrów plus praktycznie się rozpływa, czysta zajebistość po wyjęciu z piekarnika, hokkaido też, ale wolę piżmową
@wonsz Ja generalnie po latach w gastro wybieram droge duszenia na oliwie z szczypta cukru. No i mi akurat tu na plebanii nie dziala piekarnik :( a na dole w kuchni żądzi gosposia ktora jest lekko mówiąc dość twarda w temacie używania przezemnie tamtej kuchni :/
@GtotheG A jak wyszła ta potrawa z patelni? Chyba coś podobnego widziałem u Amaro.
@Magnetar_Mike cebula xD
@GtotheG Cebula w kształcie papierowego ręczniczka? Ehh, dziś nawet głupie żarty mi nie wychodzą...
Ale jutro się upiję, więc są szanse na lepszy spontaniczny żart.
@Magnetar_Mike aaa ręcznik xD nie zajarzyłam. To tylko zaczątki sprzątalności. Liczę jutro na lepszy, spontaniczny żart!
Raczej niespierdalalne.
@dradrian-zwierachs troche za duzo bulionu dalam i mega slone. Ale tez ostre. Takze idzie zjesc, chyba przezyje
@GtotheG zimnioki dorzuć i zbiją sól. Śmietana złagodzi ostrość. Smakówa!
@dradrian-zwierachs jutro ziemniorów durzucę :)zobaczymy czy pomoże.
@GtotheG zjesz całą, to następnym razem będziesz trzymać się przepisu
@A_a dokladnie
Zaloguj się aby komentować