Panie @Cybulion robie dzisiaj zupe dyniowa z panskiego przepisu. Albo wyjdzie chujowa, albo nie wyjdzie.

Robie dla was glosowanie co przewidujecie, a pozniej sprawdze organoleptycznie co wyszlo i was powiadomie.

*prawie trzymalam sie przepisu, pojebalam tylko kilka krokow

#gotowanietomojapasja #gotujzhejto
00318ffe-7913-4558-951a-6650f89df116

Zupa dyniowa wyjdzie chujowa?

65 Głosów
bojowonastawionaowca

@GtotheG Byleby nie wyszła z garnka

GtotheG

@bojowonastawionaowca wiekszego nie mam, wiec musi siedziec w tym. Chociaz sie boje uzyc blendera hehehe

moll

@GtotheG blenduj partiami w innym

Cybulion

@GtotheG wez drugi mniejszy, zmiel jedna partie potem druga partie w duzym i zlej spowrotem. Gotowac az skurka hokaido zmieknie. No i zreszta tutaj to ci musi odparowac jeszcze :) powodzenia mordo

GtotheG

@moll @Cybulion kochani, wy przeceniacie moje mozliwosci xD ja bym sie oparzyla przy tym przelewaniu 3 razy xD bede blendowac w tym. Zobaczymy co to bedzie xD


@Cybulion jaka skorka? Skorke to ja obralam Xd co ty mi ze skora dynie kazesz jesc?!

Cybulion

@GtotheG wyraźnie ci napisałem dynia hokkaido - jedyna której nie trzeba obierać dzieki czemu daje lepszy smak i zupa łapie mega nasycony kolor XD

moll

@GtotheG to przekładasz chochlą, lać nie musisz jeśli grozi to ciężkim kalectwem i sprzątaniem połowy mieszkania

GtotheG

@moll @Cybulion akcja blender przebiegla pomyslnie! Tylko troche se pryskalam na boki, ale nie za duzo.

Cybulion

@GtotheG zmyj brud odrazu bo potem beda plamki pomaranczowe do konca zycia na scianach XD

Mam nadzieje ze wyszlo, i ze bedzie smaczne :)

GtotheG

@Cybulion to byla hokkaido, ale skorka byla koszmarnie twarda i brzydka to obralam xD nie polecialo nic na sciany tylko na mnie!

GtotheG

@Cybulion @moll a oto i rezultat koncowy z grzankami. Troche przesadzilam chyba z bulionem i wyszla jakas kwasna, ale trudno. Zrobione to zjem xD

a154f68f-abf8-4495-8d34-b629a802424e
Cybulion

@GtotheG miekknie w gotowaniu. Ja chyba skoro leze w domu uziemiony to jutro zrobie kolejna partie i zrobie filmik albo instrukcje obrazkowa. Cukru tez mozesz dodac nic sie nie stanie :P

moll

@GtotheG ładna! Smacznego

GtotheG

@Cybulion juz nie mam cukru. Dzisiaj wykorzystalam ostatni do herbaty i ide na detoks cukrowy xD

wonsz

@GtotheG nie znam przepisu ale u mnie tylko piżmowa i zanim powędruje do gara to leci w kawałkach do piekarnika na godzinkę-dwie...po tym można ją żreć prosto ze skórki, rewelacja.

Cybulion

@wonsz hokaido nie musisz piec i mozna jesc ze skora

GtotheG

@wonsz dziemkujem, spróbuję next time.

wonsz

@Cybulion tu nie chodzi o to że muszę, tylko że chcę - karmelizacja części cukrów plus praktycznie się rozpływa, czysta zajebistość po wyjęciu z piekarnika, hokkaido też, ale wolę piżmową

Cybulion

@wonsz Ja generalnie po latach w gastro wybieram droge duszenia na oliwie z szczypta cukru. No i mi akurat tu na plebanii nie dziala piekarnik :( a na dole w kuchni żądzi gosposia ktora jest lekko mówiąc dość twarda w temacie używania przezemnie tamtej kuchni :/

Magnetar_Mike

@GtotheG A jak wyszła ta potrawa z patelni? Chyba coś podobnego widziałem u Amaro.

GtotheG

@Magnetar_Mike cebula xD

Magnetar_Mike

@GtotheG Cebula w kształcie papierowego ręczniczka? Ehh, dziś nawet głupie żarty mi nie wychodzą...


Ale jutro się upiję, więc są szanse na lepszy spontaniczny żart.

GtotheG

@Magnetar_Mike aaa ręcznik xD nie zajarzyłam. To tylko zaczątki sprzątalności. Liczę jutro na lepszy, spontaniczny żart!

GtotheG

@dradrian-zwierachs troche za duzo bulionu dalam i mega slone. Ale tez ostre. Takze idzie zjesc, chyba przezyje

dradrian-zwierachs

@GtotheG zimnioki dorzuć i zbiją sól. Śmietana złagodzi ostrość. Smakówa!

GtotheG

@dradrian-zwierachs jutro ziemniorów durzucę :)zobaczymy czy pomoże.

A_a

@GtotheG zjesz całą, to następnym razem będziesz trzymać się przepisu

GtotheG

@A_a dokladnie na razie zyje, zadnych rewelacji trawiennych.

Zaloguj się aby komentować