#gotowanie #gotujzhejto #nietylkomielonka #foodporn
Masz przykrycia do tych naczyń?
Nie będzie to typowo kociołkowe, ale i tak będzie dobre.
@Budo wołaj do relacji, bo jestem ciekawa efektu z piekarnika
Efekt super. Naczyń nie przykryłem, więc wierzchnia warstwa się spaliła, ale spełniła swoje zadanie i pod spodem wszystko upiekło się znakomicie. Bardzo smaczne! @SilverMonkey
@Budo w jakiej temp. pieczone? Będzie trzeba spróbować, wygląda super.
@SilverMonkey Dzięki. 180 stopni przez godzinę. Jak miałbym coś zmienić, to trochę mniej buraków bo strasznie mocno wpływają na smak całej potrawy i nie wiem czy mi to odpowiada
@Budo
drugie wersja jarska z fasolą
E?
Dobrze się czujesz?
Jarski kociołek?
@w0jmar tak. A czemu nie?
@w0jmar to jakichs babski, a nie chlopski chyba
@Budo dzięki za info, nie znałem tego - https://pl.wikipedia.org/wiki/Ziemniaki_po_cabańsku
Myślałem że to od jurajskich pieczonek się wzieło, robionych w żeliwnych trójnogich garnkach z Poręby koło Zawiercia.
Zaloguj się aby komentować