Ostatnio były kopytka i indyk, jednak w biedrze nie było dzisiaj ani jednego ani drugiego XD

Tak wiec tym razem łopatka wieprzowa z kurkami (14zl za 500g) i kluski śląskie (5zl za 400g). Ani tanio ani drogo, ale prosto i smacznie. W sumie mięcho mogłem jeszcze drobniej pokroić

Całość to 1400 kcal z czego 86g białka, więc na jeden obiad skromne 700 kcal/43g białka + kubek maślanki.

Ogólnie polecam większość produktów z serii wolno gotowane, warto protestować.

#gotowanie #jedzzhejto
4daf03c5-809c-4a27-aac8-816bf8832a15
slawomiras

@nobodys I to w biedrze naprawdę takie specjały?

nobodys

@slawomiras Pewnie w zależności od tego jakie mięso się wybiera to wychodzi trochę drożej niż surowe, ale za to nie trzeba się bawić w samodzielne przygotowanie, tylko wsadza się do piekarnika (ja wcześniej jeszcze kroję na mniejsze kawałki) i tyle. Seria "wolno gotowane" to produkty które były wcześniej gotowane metoda sous vide czyli w niskiej temperaturze przez wiele godzin.

zboinek

@nobodys również polecam bo mięso jest na prawdę bardzo dobrze zrobione. Wrzucasz na 30 min do piekarnika i masz danie niczym z Paryża

Rmbajlo

Gdybym jeszcze mógł czerwone mięso jeść 🙂

nobodys

@Rmbajlo Jakieś kuraki z tej serii też można dorwać

Zaloguj się aby komentować