#gotujzhejto #gotowanie #domowelepsze #jedzenie #jedzzhejto #slowfood
@UncleFester przerób sokownikiem czy inna technologia?
@moll po staropolsku stupkami
@moll
To syrop malinowy, sokownik mi nie pasuje do malin, szkoda aromatu.
Malinki zasypane cukrem i po dwóch dniach zlany pierwszy sok (najlepszy
Reszta z powrotem do słojów z dodatkowym cukrem na drugi udój.
Pozostałości stałe pójdą do słoiczków jako dżemik.
Zabrzmi obrazoburczo, ale dodałem też 400mg piro na 8kg malin, żeby nie było problemów z fermentacją.
P.S.
Jutro rynek, jak będzie facet z malinami, to następna partia pójdzie na warsztat.
@UncleFester po ile maliny kupujesz?
W marketach u siebie jak ceny widziałem to maskara, orzech laskowy taniej był.
@DiscoKhan
malina 20pln/kg
orzechy (pazur) 18pln/kg
@UncleFester ech, no to sa ceny, można brać kilogramy bez problemu.
@DiscoKhan Facet ma plantację i zależy mu na szybkiej sprzedaży.
@UncleFester u mnie w okolicy tylko ryż, kukurydza i ziemniaki rosną, echhhh
@UncleFester piękne maliny jak polskie dziewczyny! :)
@Astro A jakie smaczne, przy zlewaniu łychą wpie97^7^łem, o pardon, degustowałem.
@UncleFester weź mnie nawet nie denerwuj bo do naleśników to byłoby jak znalazł.
A Ty tak po prostu „wpie97^7^łem”.
@Astro
Organoleptyzacja technologiczna - baaaaardzo ważny etap produkcji.
> do naleśników to byłoby jak znalazł.
... i do piernika, i do andruta, i do omleta, i do dojrzałych serów-śmierdzielów, i łychom
Zaloguj się aby komentować