Bardzo dobre, stosunkowo szybkie w przygotowaniu (można zrobić na kolację większą porcję ciasta, a później rano tylko usmażyć) i ze stosunkowo łatwych składników.
Zachęcam do przetestowania, szczególnie tych, którym smakował dopbap, który wrzucałem jakiś czas temu.
https://youtu.be/AJLlNbWeef8
___________________
#topgar - mój tag do obserwowania lub czarnolistowania
Wołam osoby, które wyraziły chęć wołania. Jeśli chcesz być dołączony do listy zaplusuj odpowiedni komentarz poniżej. Nie wiem czy wołanie już działa, ale gdy będzie działać to będę Cię wołać
#gotujzhejto #gotowanie #jedzenie #japonia
Wołam osoby, które wyraziły chęć wołania! Jeśli chcesz aby dopisać Cię do listy napisz komentarz lub priv!
@Bula1899 @upsidedownpl @Paulie @wposzukiwaniu @UbogiKrewny @Woltmer_ @dywagacja @zypulka @Empe12 @GladysDelKarmen @flaki @krash @Majki992 @Pawelvk @lubieplackijohn @PanHeniek @Zgrywajac_twardziela @Vairusek @PJ94 @arcydramatyczny @vvyspa @UbogiKrewny @kiszony_korniszon @LoneRider @Darect @Zgrywajac_twardziela @ucieklem_z_wykopu_jak_zostal_sciekiem @LondoMollari @Fritzowski @SlavedWizard @case25
Jeśli zostałeś lub zostałaś zawołana ale chcesz abym wypisał Cię z listy napisz proszę priv.
Bardzo proszę o dopisanie, może w końcu będę miał co jeść!
@MG78 proszę mnie dopisć do listy wołanych. Dobrą robotę robisz, myślę że jesteś turbo spoko kolesiem!
@wrazik Dziękuje, bardzo mi miło!
Na przyszłosc, zeby nie szukac jak bede miec czas:
OKONOMIYAKI (お好み焼き)
(2 porcje)
Ciasto:
-
140 g mąki pszennej (np. typu 500)
-
200 ml wody, bulionu dashi lub innego bulionu
-
1 jajko
-
1/2 łyżeczki soli (ok. 2 g)
-
1 łyżeczka proszku do pieczenia (ok. 3 g)
-
1/2 łyżeczki dashi instant (ok. 2 g) (pominąć jeśli wykorzystujecie bulion zamiast wody)
-
200 g białej kapusty (opcjonalnie można ilość zwiększyć do 300 g)
-
25 g zielonej cebulki
-
75 g boczku pokrojonego w cienkie plastry
-
inne dodatki do ciasta według uznania (warzywa, mięso, ser, owoce morza, itp.)
- 1 łyżeczka oleju roślinnego (do smażenia)
Sos:
-
2 łyżki keczupu (ok. 40 g)
-
4 łyżki sosu Worcestershire (ok. 40 ml)
-
1 łyżka sosu sojowego (ok. 10 ml)
-
1 łyżeczka miodu (ok. 6 g)
Dodatki:
-
majonez
-
katsuobushi
-
aonori
-
inne dodatki według uznania
@MG78 Aleś tam chłopie pokręcił w suwakach audio, albo sztucznie obniżasz głos. Jak dla mnie to brzmi fatalnie i nienaturalnie, ale co kto woli. No, a przepis jest w pyte.
@hmvvirus Nie każdemu mój głos się musi podobać ;d nic nie zrobię z tym ;d
Szybkie, proste i smaczne? Jutro to zrobię, dziś wlatuje bolognese. Dzięki
@conradowl Daj znać jak smakowało!
@MG78 też poprosiłbym o dodanie do listy wołanych
Btw rozumiem że z jakichś powodów pisemne przepisy porzuciłeś? Bo jestem ogromnym fanem Twoich chaczapuri i ciasta na pizzę, ale jestem też starym grzybem który woli mieć odpalony napisany przepis w trakcie przygotowania
@Oczk Chciałbym wrócić do pisanych przepisów, mam nadzieję, że za jakiś czas się to uda, gdy przerobię trochę stronę tak aby to wszystko miało ręce i nogi ;d
@MG78 mimo braku zielonej cebulki i zastosowaniu naszej tradycyjnej, januszowskiej i klasycznej po testach stwierdzam że zacny wynalazek i będę do niego wracał. A sam sosik również niczego sobie.
Zaloguj się aby komentować