Onigiri z tuńczykiem i posypką furikake.
Myślałam, że jak spakuje sobie nori osobno to na następny dzień będzie chrupiące. Problem w tym, że spakowałam do tego samego szczelnie zamkniętego pojemnika co ryżyk, więc algi naciągnęły wilgocią i tak. Najgorzej ale poza miękka algą wyszło całkiem smacznie.
#gotujzhejto #kuchniaazjatycka
Myślałam, że jak spakuje sobie nori osobno to na następny dzień będzie chrupiące. Problem w tym, że spakowałam do tego samego szczelnie zamkniętego pojemnika co ryżyk, więc algi naciągnęły wilgocią i tak. Najgorzej
#gotujzhejto #kuchniaazjatycka
@SilverMonkey ale chociaż wygląda ładnie
@moll a dziękuję, faktycznie, udało mi się całkiem ładny trójkącik ukleić bez foremki
Ładne i na pewno smaczne. W Japonii mają te onigiri tak sprytnie pakowane w folię że jak się rozpakowuje to dopiero folia z pomiędzy ryżu i nori wychodzi. W efekcie nori jest chrupkie. Sprytny patent. Kuchnia jap stoi tymi kontrastami w teksturach jedzenia.
@ColonelWalterKurtz nawet w pl mamy taką wersję, do kupienia np. w Carrefourze https://luckyfish.pl/product/kimbap-z-lososiem-120g/
Nie wiedziałem, nie bywam w tym sklepie. W wwa są chyba 2 lub 3 mjejscowki z onigiri. Próbowałem i są spoko tylko cena z dupy bo ok 15 PLN za sztukę.
Zaloguj się aby komentować