O ile smak od mieszanki przypraw super, to jednak jeśli chce się ładnie sprasowany blok to musi być 10-15% mięsa zmielone a nie tylko krojone kawałki.
Przyprawy:
Przyprawy:
-
cebula suszona 5 g/kg
-
czosnek granulowany 1 g/kg
-
pieprz 1,5 g / kg
-
0.5 g czerwonej słodkiej papryki
-
peklosól 16 g/kg
@Zielonypomidor mimo wszystko wygląda zacnie, u mnie dziś pasztet wieprzowy na tapecie. Właśnie dochodzi w piekarniku
@Odpad_selektywny Już kurczaka kupiłem i będę robił 2 raz. Nie piekę ostatnio pasztetu bo mam jeszcze chyba z 10 słoików.
@Zielonypomidor u mnie niedobór a że wczoraj dorwałem ładną golonkę i głowę no to....
@Odpad_selektywny Pochwal się jak zrobisz.
@Zielonypomidor Jak ostygnie to wrzucę fotkę
@Zielonypomidor to i on
@Odpad_selektywny Z wierzchu to co to?
@Zielonypomidor słonina
@Odpad_selektywny A takie cienkie paseczki już widzę.
@Odpad_selektywny Za mną pasztetowa ostatnio chodzi.
@Zielonypomidor nigdy nie robiłem
@Odpad_selektywny Tylko w słoiku zrobić dla ułatwienia.
Zaloguj się aby komentować