Najpierw słoiki umyłem w zmywarce a później wyprażylem w 250°C w piekarniku, jeżeli tego się nie zrobi to słoiki mimo trzykrotnego gotowania w odstępach dobowych się popsują i całą robotę szlag trafi.
Przy prawidłowym przygotowaniu spokojnie polezy w spiżarni 2 lata (wiem o tym bo mam jeden słoik z poczatku lutego 2021 )
#jedzenie #zainteresowania #survival #ciekawostki #diy #chwalesie
Edit: ooo to mój setny wpis, mały jubileusz xD
@starebabyjebacpradem ojezu, ale bym taką łopatkę ze słoika. ಠ_ಠ
@starebabyjebacpradem Ja jadę programem wypażanie w zmywarce i wystarcza. Mam jeszcze pasztet z początku tamtego roku po tandalizacji i jest ok
@Dzienpachniejakpoczatek a to u mnie program maksymalnie 70 stopni ma wiec muszę trochę więcej pracy włożyć.
@WilczyApetyt no właśnie mi smak ja to przyszedł ( ͡° ͜ʖ ͡°)
A tu te dwuletnie
@starebabyjebacpradem Ja dziś też będę robił ale kabanosy bo promocja. XD
@Dzienpachniejakpoczatek przed świętami też inne specjały robiłem ale już mięso nie z promocji
@starebabyjebacpradem Dziczyzna?
@Dzienpachniejakpoczatek nie, zwykle wieprzowe ale w ubojni kupione a nie w promocji w markecie.
@starebabyjebacpradem Raz czy dwa w roku staram się półtusze kupować ale to kupa roboty
@starebabyjebacpradem Ale weź to jakoś otaguj Tomeczku, bo nie chcę sobie smaka robić i wrzuciłbym na czarno.
@Dzienpachniejakpoczatek połówka świni średnio się opłaca ale z dwojga złego dalej lepiej jak kupować w markecie.
@starebabyjebacpradem Wiem, że średnio wręcz bardzo drogo ale prosto od hodowcy mangalic z wolnego wybiegu.
@Dzienpachniejakpoczatek teraz programowo niszczą właśnie małych hodowców mitycznym asf i koniec końców będziemy robaki żreć bo jeszcze CO2 wymyślają do każdego kg mięsa
@starebabyjebacpradem No z tym to przesadzają.
Zaloguj się aby komentować