redve
Gruba ryba
#noze jak sie czyści nóż rdzewny?
Wiem że nie można w zlewie bo szybko sie zniszczy, i czytałem że takie noże sie wyciera do sucha po użyciu, ale w żaden sposób nie usuwa sie resztek tego co kroimy?
Po prostu tne np mięso, przecieram ścierką i odkładam?
Wiem że nie można w zlewie bo szybko sie zniszczy, i czytałem że takie noże sie wyciera do sucha po użyciu, ale w żaden sposób nie usuwa sie resztek tego co kroimy?
Po prostu tne np mięso, przecieram ścierką i odkładam?
@redve normalnie myjesz, wycierasz do sucha i możesz delikatnie papierem z olejem spożywczym przetrzeć.
@redve po myciu do sucha, a gdyby zaszedł nalotem, to włókniną ścierną przecierać (nawet ta na gąbce do mycia usunie nalot powierzchniowy)
Pewnie stary, deski tez nie myj po krojeniu miesa, co zlego moze sie stac xD
@def no dlatego miałem wątpliwości xd
@redve do kontaktu z żywnością tylko stal nierdzewna. Takie przepisy sanitarne obowiązują w przetwórstwie mięsa. Zgadnij czemu. Lata temu, brat kupił wspaniały nóż na straganie. Rzecz miała miejsce w ZSRR. Pokroił nim arbuza. Schował do plecak. W domu przeżył spore zdziwienie, bo całe ostrze było rude od rdzy.
Zaloguj się aby komentować