U pana Artura wszystko jest - od lopatologicznych filmów po dobrze zaopatrzony sklep. Razem z Kwasiorem porządny duet polskiego rzemieślniczego YT.
To tego świniaka z avatara zarżnąłeś?
@SuperSzturmowiec świniak jakiś na to poszedł, ale nie ten
@lagun Galaretka jest najlepsza. Jak jest jej sporo, to można nawet konserwować twory po zrobieniu. Ta "wydzielina" tworzy się od długiego czasu przygotowywania i dużej ilości kolagenow (jak chcesz mniej to musisz obrobić mięso, ja wolę więcej galarety, fajnie działa na kolana).
Będziesz wędzić?
Liczyłeś ile wyszła twoja szynka cenowo/kg?
Wygląda w pytkę.
@wiatraczeg niestety nie będę wędził, nie mam czym, przynajmniej na razie. Cenowo hmm, karkówka chyba kosztowała 24 pln /1,2 kg, garść przypraw, woda i prąd, no to ile mogło wyjść 28 PLN?
@lagun No w sumie ja też nie mam w czym wędzić, jeszcze nie zbudowałem wędzarki. Kusi mnie w cholerę, bo tak łazić do sąsiada z Rodosow, żeby wsadzić mu mięso do wędzarki to xD
Znalazłem coś takiego:
Kosztowo wyszło zajebiście. Baleron przecież dzisiaj to koszt 45zl/kg.
No i super! Teraz złap wprawę i będziesz robił swoje kompozycję. Polecam drób (uda) z daktylami.
Smacznego ☺️
@Lubiepatrzec dzięki, na razie musimy obalić ten kilogram, następne chciałbym zrobić schaba
@lagun w kawałku czy pocięte? Ja robię zawsze pocięte, bo jest więcej przypraw i smaku.
@Lubiepatrzec chyba w kawałkach, szybciej się zapekluje
Często robiłem jego przepisy, jeszcze nigdy się nie zawiodłem. A i dymogenerator u niego kupiłem
@lagun @Lubiepatrzec Dobra, bo mnie już trochę wkurzacie tymi zdjęciami... Takiego zestawu używacie?:
https://www.amazon.co.uk/Browin-313016-Pressure-Thermometers-Stainless/dp/B08SV25ZZP
to mi wystarczy?
@Fly_agaric identyko, nic więcej nie trza, na alledrogo wychodzi trochę poniżej 200 pln
@lagun Dzięx! Widziałem jakiś Koenighoffer za 140pln na polskim amazonie i na allegro, ale nie wysyłają do IE, no więc wysyłka na własną rękę by tę cenę wywindowała sporo powyżej, a tu szybciutko będzie u mnie i nie muszę sam szukać kuriera.
Na święta sobie tego zażyczę i już chyba własnymi wyrobami je przywitam.
Zaloguj się aby komentować