Nigdy nie zapomnę jak w 2008 roku płaciłem za małego kebaba w bułce z samym mięsem 5 zł. To były czasy Teraz to ze 2 dychy trzeba liczyć za takie cudo. No cóż, może teraz i jest drogo, ale przynajmniej jakość się pogorszyła.
31bb817d-1739-4f63-8727-74e52842b0ce
seeksoul

@Miccc2 u mnie w mieście były takie "kanapki" na ciepło, bułka z kebaba, trochę sosu, plasterki szynki konserwowej i bukiet surówek za 5zł


ale to było dobre. a weź teraz zjedz coś rownie treściwego i na ciepło za piątala...

Miccc2

@seeksoul bez szans, hot dog w ropuchu jest za tyle...

Grubas

Ojebalbym takiego gównokebsa z gołębia jak te 10-15lat temu za te 7zl w full opcji

Guts_Berserk

@Miccc2 Kebab to chyba największy skok cenowy nie licząc podatku cukrowego. Jeszcze 3 lata temu cena małego kebsa wynosiła 7 zł dziś w tej samej budzie kosztuje 20 zł.

Miccc2

@Guts_Berserk odlecieli totalnie

Guts_Berserk

@Miccc2 Mnie to ciekawi czym aż taki skok jest spowodowany? Bo kiedyś kebabownie były oblegane że mając nawet 4 obok siebie w każdej trzeba było czekać minimum 10 minut na zamówienie i 10 minut na przyrządzenie. Dziś wieją pustkami przez właśnie takie ceny. Pewnie ktoś zaraz napiszę że jakość mięsa lepsza, że każdy chce kraftowe itd NIE, kebab ma być gównożarciem które zjadasz na szybko z poczucia głodu, tak samo ból w sercu jak wycofali tanie hamburgerki z mięsem z psa, kupą sałatki szwedzkiej i cebulki prażonej za 8 zł, bo prawdziwy burger to wołowinka hur durr.

Nighthuntero

@Miccc2 2008? W 2015 jeszcze były po 5, a za 10 to można było się napchać jak świnka.

Miccc2

@Nighthuntero w 2015 u mnie były już po 10 zł niestety

Miccc2

@Guts_Berserk właśnie jakość tego mięsa moim zdaniem spadła przynajmniej o połowę

KreatywnyNickzPiwnicy

@Miccc2 Tak samo z chińczykami. Miałem ostatnio ochotę na takiego parszywego chinola z budy, bo dawno nie jadłem a miałem wspomnienie fajnego kac-żarcia. I tutaj to dopiero jest cyrk xD w mojej okolicy NIE MA tańszego smażonego kurła ryżu z warzywami tańszego niż 20 zeta. Bez żadnego mięsa, bez tofu. Sam ryż xD

Chińczyki i kebaby utrzymują się na powierzchni chyba tylko dlatego, że mimo wszystko wciąż są tańsze od "burgerowni wytatuowanych soyaków" gdzie odklejka w cenniku sięga już 50-60 zł. Taki to mamy w Polsce street food, żarcie dla bogatych xD

Miccc2

@KreatywnyNickzPiwnicy nie chce się tu wymądrzać ale wydaje mi się że gastronomia w Polsce zaniedlugo poleci na ryj.

KreatywnyNickzPiwnicy

@Miccc2 Jest to bardzo prawdopodobne. Skoro pitcernia z której zawsze zamawiałem w ciągu roku podniosła ceny o 100% (zawsze zamawiam to samo, porównałem sobie ceny w historii zamówień), no to przykro mi bardzo ale moja kołchozowypłata niestety nie rośnie w tym samym tempie ¯\_(ツ)_/¯

disstnc

@KreatywnyNickzPiwnicy bo przestali mielić psy

KreatywnyNickzPiwnicy

@disstnc a tam, schroniska pełne. Gołębi za to mniej jakby

BajerOp

@Miccc2 też pamiętam 2008, ale 5pln to nie było nigdy. Przynajmniej u mnie w mieście. Porządny kebab w 2008 stał dychę.

Miccc2

@BajerOp w 2006 był nawet za 4,5 zł, duże ciasto było 8 zł

Zaloguj się aby komentować