Niektórzy mówią, że nie można olać zakwasu i zostawić go w lodówce na kilka miesięcy, ale to nieprawda. Można, tylko trzeba go potem wyciągnąć 2 dni przed pieczeniem zamiast jednego. Na tym polega odpowiedzialność.
Takie wypieki na święta.
#bojowkapiekarska #pieczzhejto #chleb
Takie wypieki na święta.
#bojowkapiekarska #pieczzhejto #chleb
@radziol trochę zakalcowo wygląda
@Acrivec sporo mąk razowych, częściowo żytnia, wysoka hydracja
Mój ma prawie tydzień. Jutro na śniadanie upiekę z niego chleb. Mam nadzieję że wyjdzie.
@radziol u mnie sie żur kisił w lodowce rok. Przed wlaniem do zupy musialem go tylko odgazować xD
@radziol ale zbity, wygląda na prawdę dobrze. Jakie mąki?
@Sofie zwykła pszenna, pszenna razowa i żytnia razowa
@radziol mi niestety po dwóch miesiącach coś czarnego się zagniezdziło w środku i bałem się otworzyć.
@CzosnkowySmok nie brzmi dobrze. Mój ma już z 5 lat, częściowo po przejściach, to już jest twarda sztuka
@radziol zwyczajnie jakoś zabrudzilem wieczko i sie rozniosło...
Zaloguj się aby komentować