Nadszedł czas przerobić to co wyrosło na krzakach przez cały sezon.
#chilihead #gotujzhejto #ostrejedzenie
1705b4ff-81da-4a8c-a130-43745eb8d3f3
81ca0034-0c78-4cc9-87e4-bee1ec113fbf
splash545

Te toxic chilli to coś dla mnie

Z_buta_za_horyzont

@splash545 No to już w Paczkomat

wonsz

@Z_buta_za_horyzont A mi właśnie takie coś dla partnerki hotheadki na keto przyszło - normalnie ostre flaki, zajebiste i dobrze ryj palą

487281f9-310a-44cf-bbff-3d5d078f334b
wiatraczeg

@wonsz

konjac

Jesteś pewien, że to są prawdziwe flagi a nie to niestrawne plastikowe bambusowe coś co powoduje obstrukcję jelit?

Z_buta_za_horyzont

@wonsz Przerabiałem wiele ostrości sklepowych aż w końcu parę lat temu stworzyłem swoje piekiełko w słoiku

wonsz

@Z_buta_za_horyzont no ja habanero na targu kupuję w dobrych piniendzach i puree idzie w weki.

wonsz

@wiatraczeg Ale ja wiem że to konjac, dlatego kupuję bo partnerka na keto

Porsze

A jak robicie te słoiczki, bo mi trochę papryczek zostało i już nie mam pomysłów co z tego zrobić

Z_buta_za_horyzont

@Porsze Blenduję chili z podsmażoną cebulą i czosnkiem, dodaje przyprawy, czasami pomidory. Podgotowuję w garnku dodając sok z limonki, następnie w słoiki i pasteryzacja.

Porsze

@Z_buta_za_horyzont dzięki!

Zaloguj się aby komentować