My name is pork, pulledpork #jedzenie #gotujzhejto
1f67c633-2efe-47f0-9989-706ab7e83eeb
VonTrupka

takie to do kanapeczek czy szamasz z np. grulami i surufko?


btw. jak opiekasz? długo w niskiej, czy >180° ?

StaryPijany

Bulka, coleslaw I kiszoniak. Ale jutro do pracy wezmę z ziemiakami.

115C przez 5.5h, przepis z kanału policzona szama.

VonTrupka

@StaryPijany chyba z rok się próbuję namówić na zrobienie wieprza długo w niskiej, ale musiałbym się albo zabrać za to z rańca, albo dzień wcześniej.

Drugie mało prawdopodobne, pierwsze trochę bardziej prawdopodobne.

Pewnikiem jednak poniechałbym szarpanie na rzecz konkretnej sztuki mięsiwa na talerzu (っ˘ڡ˘ς)


wyciągając kawałka kaczki zauważyłem jednak zamrożone kilo ścierwa, więc pewnikiem wrzucę do piekła we wt lub śr (´・ᴗ・ ` )


podpowiedz tylko czy te 115 to pod zamknięte żaroodporne czy ta ze +20 wincyj a ta wyjściowa temp to końcówka do końcowego opieczenia

StaryPijany

Ja wstałem rano żeby wrzucić to do pieca :d ja robiłem najpierw 25min termoobieg beż przykrycia, a potem 115 pod przykryciem w żaroodpornym 5.5h

GordonLameman

@StaryPijany

za pulled pork’s zawsze piorun.


ja do były wsadzam surówkę z czerwonej kapusty - bardziej mi pasuje

no i jalapeño.

Pouek

@StaryPijany uwielbiam, prostszy do zrobienia jest chyba tylko ryż w torebkach. Propsuję jak pojebion

StaryPijany

Fakt, te danie jest bardzo proste lecz czasochłonne :D

Mielonkazdzika

@StaryPijany to ja polecam szybkowar, w 1.5h bedzie gotowe, i odrobine lepsze w smaku.

StaryPijany

Jest to jakieś rozwiązanie, ale nie mam szybkowaru i chyba nie będę kupował, żeby zrobić raz na miesiąc pulledpork :D

Zaloguj się aby komentować