@Astro
#jedzenie #diy
Zajebiście wyszło, jedyne co musisz zrobić to taki presser zrobić. Żeby to wcisnąć w formę. A tak wszystko fajnie.
Zero fermentacji, ładna skórka, wygląda dobrze, wszystko okej!
Jak to mówią, zdrowo zjedz, nie oddawaj nikomu
@MiernyMirek piękny. Czym przyprawiany?
@Astro na jakim etapie?
@MiernyMirek ja czasem dodaje rozmaryn z młynka do kawy, ale wtedy mi kobieta mówi że kawa jakaś dziwna xD
@vinclav zalewa: sól, gorczyca, majeranek, czosnek, liść laurowy. Przed pieczeniem natarłem w: sól, papryka, majeranek, pieprz.
@MiernyMirek no to fajnacko, robisz czasem coś innego? Jakieś łopatki, ligawy, polędwiczki?
@vinclav ostatnio szynkę i schab kręciłem, ale jak to mówią "bez tłuszczyku nie smakuje tak dobrze".
@MiernyMirek no się w sumie zgadzam, też sam pakuje słoninę do szynek
@MiernyMirek aż poczułem ten zapach.
@MiernyMirek podajże no przyjacielu przepis, chociaż taki ogólnikowy. Bo rozumiem, że robiłeś to tylko zalewa + piekarnik?
@Fletcher no w zalewie leżało ponad tydzień. Składniki podałem.
Długość pieczenia też podałem. Przy drugim pieczeniu przekręciłem na drugą stronę w naczyniu bez przykrycia. Na dnie trzeba ułożyć jakąś kapustę, jabłko, cokolwiek, żeby się nie przypaliło na dnie.
Wiązać się muszę nauczyć mocniej.
kiedyś miałem wyjebane na wędzone, od jakiegoś czasu jaram się takimi sprawami.
@KapitanBomba to nie jest wędzone
Dziwne to sushi
@PanNiepoprawny lepiej?
Zaloguj się aby komentować