Moje dzisiejsze. Pszenno-żytnie, z prażonymi ziarnami słonecznika i sezamu oraz moczonym siemieniem lnianym. Ciasto składane 2 x w odstępach 50 minut, 3h garowania. Po upieczeniu ciasto nadal bardzo ładnie pachnie ziarnami i do tego jest przyjemnie wilgotne.
#chleb #gotujzhejto #bojowkapiekarska
#chleb #gotujzhejto #bojowkapiekarska
@dawajMario a na jakiej mące?
Omnomomom ale bym zeżarł :d Dawaj przepisa!
@GazelkaFarelka gdzieś od ponad pół roku używam mąk z swoja-mąka i na nic innego już nie patrzę
@kvasir09 przepis od Hamelmana, miałem robić zdjęcie z książki ale znalazłem przepis na starych garach: https://www.staregary.pl/2014/02/chleb-na-zakwasie-z-ziarnami-hamelmana.html?m=1
Zaloguj się aby komentować