@moll
@Hoszin szarpana wieprzowina. Kotlety z karkówki.
Albo obsypać jaką przyprawę masz pod ręką, obsmażyć i na 100 stopni 6 h termoobieg.
@AdelbertVonBimberstein myślałem jakiś gulasz czy coś może zrobić, ale piekarnik też brzmi dobrze i mało do robienia.
@Hoszin z gulaszem dużo zabawy. Pokroić mięso, warzywa, obsmażyć podlewać. Piekarnik to rachu ciachu samo się robi
@Hoszin ile masz czasu?
Bo najprościej byłoby dziś zamarynować całą lub plastry, a jutro od rana do piekarnika, w niską temperaturę. Jak nie chcesz warować od 6 rano to 120-140 stopni
@moll na razie siedzi w zamrażalniku, jutro mnie cały dzień nie ma więc najszybciej w niedzielę bym robił, to może już wyciągnę żeby się rozmroziła przez noc a rano ogarnę jakąś marynatę z przypraw co mam.
@Hoszin najlepiej by było. Jak zamarynujesz przed samym wstawieniem smak jest słabszy
@moll czego używasz do marynaty? bo może jeszcze skoczę do sklepu.
@Hoszin zależy co lubisz... Do wieprzowiny
pieprz czarny, biały, kolorowy,
pasuje ziele angielskie i liść laurowy - tylko też rozdrobnij,
jak nie chcesz soli -sos sojowy
Ocet jabłkowy
Papryka słodka, wędzona
Majeranek, tymianek, rozmaryn, cząber
Imbir, kurkuma
Czosnek suszony
Jak chcesz "na słodko" cynamon i goździki, wtedy warto zrobić marynatę na bazie wina i obłożyć plastrami pomarańczy (albo i bez)
@moll bez wersji słodkiej i chyba ocet odpada bo nie mam, reszta powinna być.
@Hoszin no to masz co mieszać
Pochwal się potem co tam wymodziłeś
@moll mięsiwo natarte i siedzi w lodówce, jutro ląduje w piekarniku.
@Hoszin elegancko! W kawałku robisz czy plastry?
@moll kawałek.
@moll - z wolnowaru nastawionego na noc wychodzi najlepsza!
@koszotorobur do tego jeszcze nie dojrzałam
@moll - 12 godzin to ja ostatnio spałem... dawno temu... 8 godzin wystarczy.
@koszotorobur myślałem nad wolnowarem ale za bardzo miejsca w kuchni nie mam.
@Hoszin - kup urządzenie kombo: wolnowar + szybkowar + airfryer
@Hoszin - o tu już jeden się pochwalił, że kupił: https://www.hejto.pl/wpis/jedzenie-kuchnia-takie-o-urzadzanko-z-amazona-sobie-dzisiaj-kupilem-ps130-z-ps22
Zaloguj się aby komentować