@SuperSzturmowiec żegnam
@malodobry bigos z takiego kociołka? Szanuję i zazdroszczę. xd
@Dziwen z bigosem nie ma żartów
make bigos great again 😄
Chyba zaczynam znowu wierzyć w Boga, bo nie ma siły, żeby zwykła ludzka siła stworzyła coś takiego
Dej.
@malodobry a z rodzynkami czy bez?
@Felonious_Gru z kieleckim
@malodobry fuj. To prawie jak że śliwką
@malodobry wygląda zacnie, czym doprawiony?
@GrindFaterAnona miłością;)
W moździerzu tłukę ziele angielskie, kminek i gorczycę, jałowca wrzucam w całości do tego papryka słodka i wędzona, wino, majeranek, liscie laurowe i koncentrat, kilka garści suszonych grzybów, trochę śliwek i to wszystko podlewane wywarem z wędzonych kości. A co do mięsa to podstawowa zasada to upewnić się ze jak najwięcej zwierząt zginęło przy produkcji bigosu
@malodobry uuu duzo tych skladnikow. W takim razie ten intensywny kolor to musi byc wino, sliwki i grzyby. Bardzo mi sie podoba pomysł z wywarem z kosci. I jałowiec. Zdecydowanie sprobuję tego przepisu nastepnym razem, smacznego!
Zaloguj się aby komentować