#gotujzhejto #niegotujzhejto #jedzenie #obiad
Składniki:
- jakiś makaron
- ser biały
- masło
- cukier
Ugotuj makaron według przepisu z opakowania. W międzyczasie pokrój ser biały w kostkę albo go pokrusz.
Makaron odcedź, przełóż na talerz i posyp serem.
Roztop trochę masła na patelni, a następnie polej makaron i ser. Posyp cukrem (wedle uznania).
@Piechur - to trzeba wymieszać na gorąco by ser się ciągnął - można zrobić na patelni by wszystko się przesmażyło. Do tego można polać kwaśną śmietaną
@koszotorobur Panie, nie kombinuj pan
@Piechur - żadne kombinacje - tak się u mnie jadło.
@koszotorobur To już brzmi jak danie z kuchni Marco Pierre White'a, może kiedyś spróbuję jak złapię skilla
@Piechur - u mnie wszyscy w domu gotują, więc to u nas była najprostsza potrawa - ojciec może nie gotuje za dobrze czy często, ale ma kilka popisowych potrawy, które są naprawdę dobre.
@Piechur a cynamon?
@VikingKing To już osobny przepis na makaron z serem białym i cynamonem, dla średnio zaawansowanych.
@Piechur a przepis dla zaawansowanych jak wygląda?
@VikingKing Ten ze skwarkami, bo już można o wiele więcej rzeczy spierdzielić
@Piechur oj to nie, za wysokie progi.
Takie coś to ze skwarkami polecam.
@Lubiepatrzec Biały ser ze skwarkami?
@Piechur pieprz też dobrze się łączy. 😉
@Lubiepatrzec @Piechur biały ser i skwarki to najlepsze do szarych klusek i do tego kapusta kiszona, sztosik, a taki makaron na słodko robiła moja mama, nostalgłam
@Piechur najlepszy. Tylko żeby były takie grube, krojone. A nie mielone gówno.
Danie koszmar z dzieciństwa
@ipoqi Też nie wspominam najlepiej, ale teraz weszło jak złoto
@Piechur nadal trzymam się z daleka
@ipoqi oj zgadza się. @VikingKing jeszcze napisał o cynamonie, a to już całkiem trauma. do dzisiaj słyszę to "posyp sobie cynamonem", jak zamiast obiadu się wpieprzało makaron z masłem i cukrem. ser na rano do kanapek, a nie tak wszystko naraz
nikt nie narzekał.
@Piechur Mój dziadek jadał makaron z serem i skwarkami, na słono. Ale mi przypomniałeś! Aż sobie zrobię z sentymentu.
@Olmec zajebiste danie! Potwierdzam!
@AndrzejZupa skwarki, pamiętam, muszą być ze słoniny - żadnego burżujskiego boczku. Nie jadłem tego z 20 lat!
@Olmec @AndrzejZupa @Lubiepatrzec No i namówili, następnym razem robię ze skwarkami
@Olmec fajnie jest pomieszać jedno z drugim. Ale boczek koniecznie surowy wędzony. Z parzonego takie nie wychodzą.
brakuje jakiejś omasty do tego
Bez skwarek na słono się nie liczy
Zaloguj się aby komentować