Fotki z działki dla atencji.
#gotujzhejto #gotowanie #domowelepsze #jedzenie #jedzzhejto #slowfood #nietylkomielonka #dzialka
Przepis? Tzn przetwory z lubczyka? Ja to zielsko tylko do rosołu daje. Jak ci za duży urośnie to zetnij do ziemi, za tydzień będziesz miał nowy.
Może weź to zalej na kilka miesięcy sosem sojowym. W makro są kanisterki po 1,8L do kupienia, pewnie jakaś piątka w dobrej cenie też by się gdzieś znalazła.
@wonsz To wyjdzie jakaś hybryda sojowo/lubczykowa, ryzykowne.
@UncleFester taki dostałam, ale jeszcze nie próbowałam sama
@moll Wygląda sensownie, widziałem w necie coś bardzo podobnego i chyba poeksperymentuję.
@UncleFester pochwal się jak zrobisz
@moll OK
@moll hmm
@voy.Wu ja zrozumiałam że chodzi o wytrącający się osad xD
@moll Ja bym dodał jeszcze MSG.
@Mynameis60 tak na dopalaczach, no wiesz?
Zrób pesto, sama sól i do słoiczka, moja żona tak robi, całą zimę mieliśmy w rosolku
@Hoszkades
Też jakiś pomysł, ale w słoiczku będzie się utleniać i brunatnieć, chlorofil tak ma.
A gdyby takie porcyjki zawakować i zamrozić ...
@UncleFester Producenci żywności problem utleniania chlorofilu rozwiązują chlorkiem miedzi (dlatego niektóre groszki konserwowe mają ładniejszy kolor).
Ja też wybrałabym mrożenie, koniecznie w pudełku po lodach.
@A.Star Chlorek miedzi raczej w pirotechnice widzę, do żywności to jakieś nieporozumienie, toksyczny jest.
@UncleFester Dlatego kupuję ten brzydszy groszek.
@A.Star ja też
Zaloguj się aby komentować