Dobrze się składa bo akurat opublikowałem film z przepisem na nowe chaczapuri, to już chyba z 6 na moim kanale ( ͡° ͜ʖ ͡°)
https://youtu.be/Ih8U3r_ksbo
#topgar <- do obserwowania albo czarnolistowania
#gotowanie #jedzenie #kuchniagruzinska
szkoda, że tak późno, w ostatnie lato za byle jakie chaczapuri na foodtrackach zapłaciłem 50 zł xD
Niedawno jadłem to pierwszy raz w życiu, całkiem smaczne to jest.
@MG78 zawsze kupowałem to jak byłem w klinice św Łukasza w BB - jedyne miejsce w którym ten przysmak spotykałem
@Negative Panie, mam na kanale od 2 lat filmy o chaczapuri co kilka miesięcy. Już się ich zebrało tyle:
Chaczapuri Adżarskie - https://youtu.be/Uvgu_3J9znw
Chaczapuri Imeruli - https://youtu.be/qMnTaDdPSMI
Chaczapuri Guruli - https://youtu.be/e_Jim3k54kY
Chaczapuri Penovani - https://youtu.be/AoRmvEMrmJo
Chaczapuri Osetyjskie - https://youtu.be/r_SJF4O2IHI
Chaczapuri Megruli - https://youtu.be/Ih8U3r_ksbo
Chaczapuri Swańskie - https://youtu.be/Vp0IbDW0tQA
@NrmvY Pamiętasz jaki rodzaj?
@SuperSzturmowiec Spróbuj zrobić w domu!
@MG78 nie gotuje nie umiem i nie chce mi się
@SuperSzturmowiec nie chcieć Ci się może ale ja uważam, że gotować to umie każdy, wystarczy podążać za instrukcjami i będzie git, ważne aby instrukcje były dobre
@MG78 taki z mięsem mielonym i serem chyba
@MG78 i już wiadomo co będzie jedzone w weekend
Btw kocham adżarskie z Twojego przepisu, moje danie popisowe
@MG78 czizas, to tego jest tyle rodzajów?
@moll Jest jeszcze więcej, można śmiało powiedzieć, że tyle rodzajów chaczapuri co regionów bo w różnych miejscach robi się je trochę inaczej, ale wszystkie są podobne. U nas najpopularniejsze są adżarskie i imeruli
@Oczk Daj znać jak wrażenia! Próbowałeś innych rodzajów też?
@MG78 raz zrobiłam ten wariant z jajkiem, ale farsz miałam "nieoryginalny", bo wymiotłam to co akurat z serów w lodówce było
@MG78 byłeś może w Gruzińskiej knajpie Gaumarjos, w Warszawie na Ursynowie albo jej drugiej lokalizacji w Piasecznie? Robią tak cienkie i pyszne imeruli, że jedzone razem z ich sosem wykręca mózg na lewą stronę. W domu jak bardzo bym się nie starał to zawsze wyjdzie 2x grubsze, nawet to z Twojego przepisu
Zaloguj się aby komentować