Lubisz chaczapuri?
Dobrze się składa bo akurat opublikowałem film z przepisem na nowe chaczapuri, to już chyba z 6 na moim kanale ( ͡° ͜ʖ ͡°)
https://youtu.be/Ih8U3r_ksbo
#topgar <- do obserwowania albo czarnolistowania
#gotowanie #jedzenie #kuchniagruzinska
Negative

szkoda, że tak późno, w ostatnie lato za byle jakie chaczapuri na foodtrackach zapłaciłem 50 zł xD

NrmvY

Niedawno jadłem to pierwszy raz w życiu, całkiem smaczne to jest.

SuperSzturmowiec

@MG78 zawsze kupowałem to jak byłem w klinice św Łukasza w BB - jedyne miejsce w którym ten przysmak spotykałem

MG78

@Negative Panie, mam na kanale od 2 lat filmy o chaczapuri co kilka miesięcy. Już się ich zebrało tyle:

Chaczapuri Adżarskie - https://youtu.be/Uvgu_3J9znw

Chaczapuri Imeruli - https://youtu.be/qMnTaDdPSMI

Chaczapuri Guruli - https://youtu.be/e_Jim3k54kY

Chaczapuri Penovani - https://youtu.be/AoRmvEMrmJo

Chaczapuri Osetyjskie - https://youtu.be/r_SJF4O2IHI

Chaczapuri Megruli - https://youtu.be/Ih8U3r_ksbo

Chaczapuri Swańskie - https://youtu.be/Vp0IbDW0tQA

MG78

@NrmvY Pamiętasz jaki rodzaj?

MG78

@SuperSzturmowiec Spróbuj zrobić w domu!

SuperSzturmowiec

@MG78 nie gotuje nie umiem i nie chce mi się

MG78

@SuperSzturmowiec nie chcieć Ci się może ale ja uważam, że gotować to umie każdy, wystarczy podążać za instrukcjami i będzie git, ważne aby instrukcje były dobre

NrmvY

@MG78 taki z mięsem mielonym i serem chyba

Oczk

@MG78 i już wiadomo co będzie jedzone w weekend


Btw kocham adżarskie z Twojego przepisu, moje danie popisowe

moll

@MG78 czizas, to tego jest tyle rodzajów?

MG78

@moll Jest jeszcze więcej, można śmiało powiedzieć, że tyle rodzajów chaczapuri co regionów bo w różnych miejscach robi się je trochę inaczej, ale wszystkie są podobne. U nas najpopularniejsze są adżarskie i imeruli

MG78

@Oczk Daj znać jak wrażenia! Próbowałeś innych rodzajów też?

moll

@MG78 raz zrobiłam ten wariant z jajkiem, ale farsz miałam "nieoryginalny", bo wymiotłam to co akurat z serów w lodówce było

PLANTRON

@MG78 byłeś może w Gruzińskiej knajpie Gaumarjos, w Warszawie na Ursynowie albo jej drugiej lokalizacji w Piasecznie? Robią tak cienkie i pyszne imeruli, że jedzone razem z ich sosem wykręca mózg na lewą stronę. W domu jak bardzo bym się nie starał to zawsze wyjdzie 2x grubsze, nawet to z Twojego przepisu

Zaloguj się aby komentować