Teraz na pół godziny do pieca i można jeść
#gotujzhejto #mollgotuje #jedzenie
@moll ja bym wyciął albedo żeby gorzkiego się pozbyć.
@Acrivec chodzi o tą błonkę? N znam się na anatomii ryby
@moll albedo to biała część cytrusa
@Acrivec to bym musiała obierać...
Robię to już kolejny raz i ryba nie jest gorzka
@moll to się odkrawa nożem, nie trzeba filetować pomarańczy
@Acrivec ok, zapamiętam. Dzięki. W cytrynie to samo jest? Bo jak robiłam w syropie to mo właśnie gorzkawe wyszły
@moll w każdym cytrusie, a przez ostatnie 15 lat grubość albedo się systematycznie zwiększa - coraz mniej owocu w owocu jest.
Tylko pamiętaj że sama skórka jest pożądana - ale z tego polecam zesty skrawać, kupić sobie zester.
@Acrivec z drugiej strony pestek też coraz mniej
@moll zależy od tego czy kupisz droższe czy tańsze
@Acrivec dla mnie to ruletka, bo na etykiecie bezpestkowe, a się trafia i tak coś z pestkami. Chociaż takie mocno pestkowe to już dawno mi się nie trafiły
@moll wymiesznane w transporcie zapewne
@Acrivec dywersja!
@moll już teraz wiem, że będzie pyszex!
Smacznego Ciociu 😉
@Lubiepatrzec dziękuję
@moll za domowe kopytko z patelni to ja bym zabił!
@Lubiepatrzec nie zabijaj, zjadaj
@moll robić mi się nie chce a Ty mnie pewnie nie zaprosisz 😋
@Lubiepatrzec w sumie wpadaj. Młody same kopytka będzie pewnie wcinał, więc porcja ryby się znajdzie
@moll Nie no, głupio tak u obcej kobity się stołować ;)
Wygląda dobrze
@splash545 tak
@moll To smaczności
@splash545 dziękuję!
wigilia tak wcześnie?
@SuperSzturmowiec nie, prapremiera. Trzeba ćwiczyć, co by nie spartolić
@moll muszę znowu tagi z gotowaniem dać na czarną, bo się tylko wnerwiam jak to widzę xD
Chyba, że do pod Warszawę wpadniesz mi coś upichcić
@DiscoKhan jeśli odrobisz przy pilnowaniu dziatwy xD
@moll przy sankach mogę za konia pociągowego robić
@moll wołaj jak będzie gotowe!
@UmytaPacha zara nakładam ;D
@Lubiepatrzec @DiscoKhan @UmytaPacha
Gotowe
@moll o bogowie, dobrze że siedziałem, bo aż mi kolana zmiękły xD
@DiscoKhan ;)
@moll Ej, bez kitu. Ślinka mi tak pociekła, że "O! Mamuniu" ☺️
@Lubiepatrzec a prostsze niż barszcz do zrobienia
@moll Jak to smakuje choć w połowie jak wygląda to zazdraszczam obiadku
@splash545 smakowało jeszcze lepiej
przepis wrzucę na bloga, bo za dobre to jest, żeby się tym nie podzielić
@moll Dziel się dobrem z ludem, popieram, może wykorzystam na święta
@splash545 no właśnie na święta spoko opcja, bo to się szybko robi, więc na świeżo przygotujesz, a nie spędzisz połowy dnia w kuchni
@moll niom!
@moll smakowicie to wyglada!
@GtotheG i smakuje też. Dodatkowa zaleta, że w domu czuć pieczoną pomarańczą, a nie rybą xD
@moll to łosoś tak? ciekawy patent aż dziw że nigdy na niego nie wpadłem ani ja ani żona. trzeba spróbować.
@Opornik tak, łosoś. Chociaż inny filet też by się spokojnie nadał moim zdaniem.
@moll Może Cię zainteresować, jeżeli nie znałaś, patent na łososia z majonezem: posolić go, popieprzyć, skroić pora drobno i podsmażyć na oliwie/maśle, wymieszać z majonezem (Winiary 🥰), przesmarowac filety tą masą z górką i tak piec 180st. 20-25 min. w taki majonez można i pomarańczke poutykać - na pewno nie zaszkodzi.
@Heheszki też brzmi smacznie, chociaż o niebo kaloryczniej
co fakt to fakt, ale w końcu to łosoś. :) Ziemniaczki zostaw, ale łososia pod porowo-majonezowa pierzynką to weź zjedz.
Zaloguj się aby komentować