#kuchnia

dzis duszony Żubr. Dobrze że wiem że to Żubr bo tak to bym nie poznał… jakbyście mieli za to płacić ekstra to nie warto. Dobrze że miałem gratis mięsko.
c85c9c37-72a2-4329-8d60-dd717b85cec8
jarezz

@NatenczasWojski nie miałem okazji spróbować. W pracy dużo osób chwali mięso z łosia (łosinę?). Mam na swojej liście "to eat".


Sam polecam renifera. Naprawdę spoko mięso

Bardzo chudziutkie.

DiscoKhan

@jarezz król mięs jest tylko jeden:

2a0e5565-ecb4-4feb-b6f0-216ff9d933e8
GordonLameman

@jarezz

Koniny próbowałeś?

NatenczasWojski

@GordonLameman nie wolno jeść koników.

sierzant_armii_12_malp

@jarezz Jadłem, nic specjalnego. Kangur rulez

jarezz

@sierzant_armii_12_malp czy ja wiem. Dla mnie i tak schabowy albo karkówka to mistrzostwo

Toshikate

Skąd mięso żubra? To jakiś odstrzał kontrolowany już nie domagających osobników? Z tego co mi wiadomo to chyba jedyny sposób na dostanie legalnie mięsa żubra w Polsce, no chyba że to mięso nie jest z naszego kraju

sierzant_armii_12_malp

@Toshikate Jaki odstrzał? Żubr był duszony - z garotą się na niego pewnie zaczaili

Pirazy

@Toshikate jak bylem na podlasiu (fakt ze 15 lat temu) to w restauracjach widzialem normalnie dostepne dania z zubra

Tomoe

@NatenczasWojski ja ostatnio upichciłem placek po zbójnicku z gulaszem z dzika i jeszcze później pieczony królik na młodej kapuście z marchewką, z ziemniaczkami i buraczkami (mogę poczęstować przepisem)

7967d4b1-dd56-4009-b2d8-b22d1d5f7351
Astro

@Tomoe przepis faja rzecz ale królika z kapustą bym spróbował chociaż mam podejrzenia że to zbyt delikatne mięso do kapusty.

Niemniej super! Smacznego!

Zaloguj się aby komentować