Kto późno wstaje, ten je pizze na sniadanie

#pizza #gotujzhejto
ddb99690-d863-4a97-aab4-7cbb45a35999
6102abc2-8283-4fef-9a14-09beb1d5a680
VonTrupka

@Bankrut.pl ile czekałeś na dowóz w niedzielę po południu? (☞ ゚ ∀ ゚)☞

Bankrut.pl

@VonTrupka odbiór osobisty to szybko jakoś się zeszło

VikingKing

@Bankrut.pl też miałem

c8d4bfeb-c177-4c4c-abd3-86e0f4979ebe
Bankrut.pl

@VikingKing bardzo obwicie w sosach, chyba smakowała

VikingKing

@Bankrut.pl pewex, wyśmienita.

CoryTrevor

@VikingKing myślałem, że jestem jedyną osobą na świecie dającą tyle sosów, że nie widać pizzy

VikingKing

@CoryTrevor nie no co Ty, jeszcze kaszojad lvl 6 mojej szwagierki, tak robi

Trismagist

@Bankrut.pl Kto późno wstaje ten jest wyspany.

Bankrut.pl

@Trismagist chyba, że kładzie się nad ranem

Enzo

@Bankrut.pl Skąd ta pizza?

Bankrut.pl

@Enzo heheh z kuchni

Krzyszt00f

@Bankrut.pl w jakiej temp pieczesz ? Na kamieniu ?

Bankrut.pl

@Krzyszt00f około 400, piecyk kopułkowy g3ferrari

Krzyszt00f

@Bankrut.pl tak czułem ze to nie w zwykłym piekarniku . Mi się nigdy nie uda tak ładnie ciasta przypalić w 250C :(

emq

też mam ten piec i to była jedna z lepszych inwestycji kuchennych; myślałem, że nie będzie miejsca w mieszkaniu albo odstawiam to na lodówkę po użyciu jak wystygnie; i w sumie to nawet nie zajmuje ekstra przestrzeni


polecam wszystkim amatorom pizzy - pyszna picka dosłownie w 15 min - 10 rozgrzewanie pieca i 5 pieczenia; jak sobie czytam o tych wszystkich ludziach co kamienie rozgrzewają w piekarnikach po godzinie to zastanawiam się jakie maja rachunki za prąd

Bankrut.pl

@Krzyszt00f Ok 600 ziko i bedziesz robił najlepsza pizze w swoim zyciu I jak kolega wyzej napisał, piecyk jest mały, można go przenosić, szybko się nagrzewa i nie pozera tyle prądu co piekarnik. Dosłownie 15 min i jest, polecam

Bankrut.pl

@emq Dokładnie, ten piecyk to obok termomiksa najlepsza inwestycja w sprzet kuchenny ever jest na tyle kompaktowy, że przed wyjazdem na wakacje rozważam czy go nie brac ze soba Same plusy

Bankrut.pl

@Krzyszt00f możesz do 300 dociągnąć w piekarniku jak nastawisz grzanie tylko z gory i kamień położysz na najwyższa półkę. Mi się udawało do 315 nagrzać z tym ze odległość od górnej grzałki to był cm i musiałem później ten rozgrzany kamień przenieść na środkową co było dość niebezpieczne i trudne bo jednak kamień swoje waży…

Zaloguj się aby komentować