@Dzienpachniejakpoczatek ale bym taką opędzlował.
Bardzo ładna
U mnie dziś tak samo
@Dzienpachniejakpoczatek Za dużo warzyw
@Moose Sałatka jeszcze jest.
Chcieli w domu pizzę z cheddarem to dostali.
Omomom, jadłbym. Głównie ze względu na kiełbę
@Dzienpachniejakpoczatek domowa pizza to petarda kamień z biedronki zmienił moje podejście do życia. Pzodrawiam cieplutko
@swistak33 Jest dostępny cały czas? Co się zmieniło z kamieniem?
@Takumi inaczej ciasto się piecze. Grzejesz piekarnik na maxa z kamieniem i trzyma ciepło dużo lepiej. Kup jakikolwiek i spróbuj, koszt Koło 20zl, a efekt zajebisty.
brzuch mówi: "ale bym takie coś opierdolił", mózg mówi: "już przytyłeś po świętach, trzeba przyhamować". Smacznego Tomek
@Dzienpachniejakpoczatek wspaniała picca
@Dzienpachniejakpoczatek Okrutniku. Przez Ciebie będe sie w kuchni tłukł teraz
@Niewiemja No ale to tych śledziach, sałatkach to miła odmiana.
@Dzienpachniejakpoczatek Świątecznego jedzenia to mi jeszcze pewnie na tydzień albo dwa zostało bo zawsze narobie jak dla pułku wojska bez opamiętania ale życia nie oszukam, widze picke - ide przygotowywać ciasto
@Dzienpachniejakpoczatek u mnie podobny obiad dziś był
Smacznego! Teraz to i ja bym chciał taką pickę zjeść
@Dzienpachniejakpoczatek A to moje z kiedyś. Akurat jutro będę robił, bo kupiłem specjalne włoskie drożdże i specjalną włoską monke XD Będzie jedzone.
@Takumi okresowo pojawia się lidl biedra. Na alledrogo również będzie. Ważne aby nagrzać porządnie piec.
@swistak33 nagrzanie pieca na maxa to w sumie 80% sukcesu. Znajomki kupili piekarnik 350° i do tego mają kamień. Pizza wychodzi u nich wzorowa, ale z lubą pewnego dnia stwierdziliśmy, że spróbujemy dobrych praktyk we własnych warunkach i się pozytywnie zaskoczyliśmy.
Standardowy piekarnik nagrzalismy na maxa trzymając w środku blachę. Jak temperatura urosła do maxa, to wyjęcie blachy, przerzucenie przygotowanego placka na blachę i powrót blachy do piekarnika. Po 6 - 7 minutach wyjmujemy i różnica względem znajomych jest taka, że ciasto nie jest aż tak bardzo chrupkie i miękkie jednocześnie. Trochę mu brakuje, ale jak na wstępie napisałem, myślę, że w 80% da się podrobić
Ajć, komentarz w sumie do wszystkich, ale Tobie odpowiedziałem ze względu na tego tipa o nagrzaniu piekarnika
@heszke_w_meszke Chodzi o bufor ciepła w piekarniku, który pozwala zachować wysoką temp. po wrzuceniu placka. Piekarnik na 350 st jest normalnie do zabudowy? Ogólnie wszystkie barowe mokre szmaty olewam po tym jak moja żonka podeszła do tematu na poważnie (mowa o pizzy
@swistak33 trochę się rozpędziłem, znajomek mnie naprostował i jednak do 310° rozgrzewa się. Jakiś model Beko z serii Pizza Pro.
@heszke_w_meszke Leci piorun fajnie, że sprostowałeś to się szanuje na mieście
PS Właśnie sobie nie wyobrażałem 350 st między szafkami z sprasowanego papieru toaletowego
Zaloguj się aby komentować