#gotowanie #bojowkapiekarska #mollgotuje #jedzenie #glupiehejtozabawy
O, przypomniało mi się, że miałem posprzątać kuwetę.
@zed123
@moll Sernik typu "no tak, jeszcze tylko nasrać na środku"?
@moll No dobra, zjadłbym. Z rodzynkami lub bez.
@motokate do sernika nie sramy, za Twoje obyczaje nie odpowiadam, ale srać innym w jedzenie to tak słabo xD
@zed123 ten jest bez, wiśnie z wierzchu. Mocno psują estetykę, bo mimo odsączania i tak puszczają sok, ale bardzo fajnie smakują
@moll Eee tam, niczego te wiśnie nie popsuły
@zed123 mówisz, że bardziej się już i tak nie dało? xD
@moll ciężko było dać pioruna xD
@entropy_ wiem, lepiej wygląda już pocięty na kawałki na talerzykach i jeszcze to światło xD
Śląska i ciastka.
@SunSenMeo fajna ciastka
@moll Myślałem że jak jest po 22 to będzie jakiś seksi rozbierany serniczek. A tu takie rozczarowanie
@Yes_Man
@moll Na pewno smakuje lepiej niż wygląda. To zaleta
@Yes_Man zdecydowanie!
@moll @zed123 zdjęcie mojej kuwety.
@Astro elegancka!
@Astro Masz kota artystę
@Yes_Man nie mam kota, artyzm mój i właśnie ze względu na gwałt na estetyce czekałam na porę nocną xD
@moll no i super. Różowa się poczuła. Ja w nosie mam słodkości. Szarpana wołowina już zrobiona. Jeszcze trochę świni się parzy.
W załączniku wół z wczoraj. Zdjęcia świni mogą być jutro
@moll Olaboga! Idę spać! Gwałty na Hejto, dobrze, że jest już po 22-giej i dzieci śpią
@Astro heh, ja robię szarpaną świnię, też się marynuje
Mam trzy koty ale żaden nie jest akwarelistą.
@Astro zero wsparcia od futrzaków...
@Astro Na szczęście
@moll miałem „zamówienie@ na woła to robię woła.
Juz gotowy i „nadszarpnięty”. Bo trzeba próbować.
@Astro u mnie dopiero co woła była, testowałam nowy sposób robienia na wolnym pieczeniu, więc teraz świninka. A szarpane mięcho dzieciaki lubią, więc szansa, że nie będzie grymaszenia że obiad nie pasuje.
Surowego nie szarpnę xD
@moll ja za szarpanym średnio przepadam ale do kanapek na drogę jest najlepsze. Świnia łatwiejsza wół jednak smakowitszy choć delikatnie trudniejszy.
@Astro Ja myślę czy nie zrobić szarpanego jelenia w sosie i do tego kluseczkuf ślonskich.
@Pomidor__ ja do dziczyzny mam inne podejście.
Jesli ktoś jadł i lubi „podszyte wiatrem” to można robić cokolwiek nawet „Sote”.
Jesli ktoś całe życie jadł świnie i kurczaki to robimy pieczone i doprawione.
Aha, kluski śląskie są dla mnie trudno akceptowalne ale to cecha osobnicza.
@Astro a to fakt, ale wołu szarpanego jeszcze nie było u mnie. Za to kurczak się dobrze przyjął
@Astro No tak, ale dzieci będę miał w poniedziałek i pewnie skończy się na pulpetach.
@moll szarpane ptactwo to swietokradztwo. Szarpane robi sie mięso wymagające dłuższej obróbki. Nawet jeśli lekko się przeciągnie to nic się nie stanie.
Kurczak/indyk albo przepiórka przeciągnięta to jest twarde i łykowate więc jakoś sobie tego nie wyobrażam.
Ale każdy ma prawo do własnego talerza.
@Astro bo "szarpany" drób, przynajmniej ten co robiłam, to było w zasadzie mięso duszone w sosie własnym, potem odparowany nadmiar płynu lekko. Było mięciutkie, niemowlak z 6 zębami wcinał... Sama obróbka to były max 2h
@moll no duszone a szarpane to jednak dwie różne sprawy.
Wesołych.
@Astro na koniec było to poszarpane, więc ta część się zgadzała
Wesołych!
Najdziwniejszy sernik jaki w życiu widziałem
@Half_NEET_Half_Amazing ale jest pyszny - spód i "łatki" z ciasta jak na brownie, masa serowa i wiśnie. Na szczęście smakuje o wiele lepiej niż wygląda xD
@moll Ja jutro dopiero piekę, całe szczęście Bo piedolca bym dostał xad
@Pomidor__ mi na jutro jajka zostały na szczęście tylko... może jakbym z dzieciarnią nie wyszła na spacer to i to bym zrobiła, ale za ładna pogoda była, żeby się kisiły gnomy w domu
No dobra, ale nie ma kluczowej danej: czy są rodzynki?
@macgajster brak - po wierzchu aby wiśnie
@moll "Aby wiśnie"!? Wyczuwam Lubelszczyznę
@moll eeee.... to nie chcę...
#bojowkarodzynkarska
@Yes_Man po 10 latach zamieszkiwania jakieś naleciałości muszą w końcu być xD
@macgajster trudno, może innym razem
@moll Czyli nie jesteś rodowitą "cebularzówą"?
@Yes_Man nope, przyjezdną. Ja z Pomorza jestem
@moll No to Cię "wywiało"
@Yes_Man miłość nie zna geografii xD
@UncleFester oprócz tego ludzie…
@UncleFester efektowne, nie? xD
@moll Poza wszelkie pojmowanie.
@UncleFester pojąć się da, bo to kategoria "brzydkie, ale dobre"
@moll Dobrze, że zapach przez internety nie przechodzi i bakterie, bo tam ślady czerwonki widać
@UncleFester nic nie wiem do niczego się nie przyznaję
@Yes_Man
@moll serniczek pistacjowy będzie jutro
@bojowonastawionaowca poproszę pamiętać o kawałeczku dla mnie
@moll wyślę paczką!
@bojowonastawionaowca Mmmmmm, pistacje
@moll ile kotów masz? :v
@maximilianan okrągłę zero, a co?
@moll a tak tylko mnie zastanawia patrząc na zdjęcie xd
@maximilianan xD
@moll Prosz ;) Nawet nie pękł - godzina w 180C w kąpieli wodnej na ostatnie 10 minut zdjęta folia i pieczony bez przykrycia.
@MarianoaItaliano złociutki
@moll Ale ostatni raz piekę z twarogu President. Jakiś był dziwny lejący się, z Włoszczowej czy Piątnicy jest bardziej puszysty.
@MarianoaItaliano ja miałam z piątnicy i skubany był tak gęsty, że z wiaderka nie chciał wyskoczyć. Nawet serwatki nie było wyciekającej...
Za to pierwszy raz masę wyrabiałam robotem planetarnym i szczena mi opadła, jakie to puszyste przed wylaniem na blachę było
@moll pochwalę moją różową, która wciąż rozważa czy założyć tu konto. Btw, czy mazurek też się kwalifikuje?
@Sauronus Biebrzy wszystko! Gatunek i estetyka nieważna, aby smaczne było!
I pozdrów różową, niech zakłada konto i się nie czai xD
@moll Napisałbym na co mi to wygląda, ale... Smacznego.
@JaktologinniepoprawnyWTF dziękuję
@moll Jest git, widzę, że niektórzy marudzo ale tu nie wykop, nikt ci tu nie będzie wkładał kutasa w ciasto
A jakby co to mam gumowy młotek
@moll też w tym roku zrobiłem sernikobrownie tylko z malinami
@moll proszę
@bojowonastawionaowca co on taki czorny? XD
@moll brązowawy na zewnątrz, to kwestia oświetlenia xD a na dole kruchy spód
@bojowonastawionaowca mniam
Zaloguj się aby komentować