#wedzenie #jedzenie #gotowanie #wedliny #hobby
@s_____ Piękny boczek.
@s_____ istnie polackie hobi xd
@PaczeIok Istnie polackie hobby to narzekanie na wszystko tak jak ty to robisz
@PaczeIok Mam też inne hobby, wędzenie to tylko jedno z nich.
@Krokiruks @s_____ ja bym powiedziała że to takie hobby ze smakiem
Przez chwilę zastanawiałem się co to za dziwny sygnalizator
@sk4ndal Mi to przypomina "I can't breathe"
Jak śmiesz. Tak bez kontroli Unijnej, bez certyfikatów, bez rejestracji, bez pozwoleń??? UE do ciebie przyjedzie i cię aresztuje!
@s_____ ja szukałem podpisu w stylu boczkiem być muszę bo się uduszę
@toto-tomato
[Tak bez kontroli Unijnej, bez certyfikatów, bez rejestracji, bez pozwoleń??? ]
To właśnie dzięki unii mam mięso które wiem skąd pochodzi, są na te mięsa certyfikaty i badania, wiadomo że nikt nie skarmia trzody paszami niewiadomego pochodzenia. Mieszkam na wsi i widzę jak zmieniło się na lepsze, choć wiele jeszcze zostało w tych zakutych wiejskich łbach, jak np. wylewanie ścieków przydomowych na pastwiska, gdzie później wypasa się bydło mleczne. Unia zakazała wielu środków owado, grzybo, chwastobójczych, które miały katastrofalny wpływ na środowisko i ludzkie zdrowie. Nie wiem czy wiesz, że ukrócono proceder dolewania wybielaczy do mleka, by zaniżyć poziom bakterii w mleku. Nie wiem czy wiesz, że gdy w próbce mleka wykryje się antybiotyk, to wylewa się całe mleko z transportu a rolnik pokrywa całą stratę. Unia wbrew pozorom, to najlepsze, co spotkało polskie rolnictwo.
@s_____ Pomimo, że nie lubię tego typu wyrobów, to gratuluję za hobby i oby smakowało jak najlepiej
Polędwica (schab) po odparzeniu
@s_____ To jest wędzone na zimno? bo takie blade mocno.
u mnie zawsze wędliny wychodzą ciemne prawie brązowe.
Florydę widzę w tym boczku xD
@mahuk Jeśli wychodzą ciemne, to są przewędzone, na szczęście jeśli są brązowe to jeszcze nie jest źle. Moje po odparzeniu robią się ciemniejsze, ale też bez przesady, dużo daje drewno, wędząc samą olchą mięso będzie koloru złotego, dodając gruszy mięso wybarwia się w zależności od rodzaju mięsa. Spróbuj obniżyć temperaturę w wędzarni, powinno pomóc.
Dawaj mnie ten boczek chryste panie!!!!
@PaczeIok ty koorwo, przestan mi wedliniarzy domowych przesladowac!!! #pdk
Zaloguj się aby komentować