Ten pojemnik nie jest oklejony taśma tak o bez powodu. Olejki z jalapeno są tak intensywne, że musimy je trzymać w lodówce oddzielone od innych składników. Otwarcie butelki i użycie jej w przygotowywanym miksie sprawia, że przy lekko uchylonych drzwiach labu czujesz jalapeno na korytarzu. Używałem tego póki co dwa razy i po umyciu szkła laboratoryjnego jeszcze przez 2 tyg można było poczuć jalapeno po otworzeniu zmywarki. Jak ktoś mnie kiedyś dostatecznie wkurwi to mu to po kryjomu rozleje w aucie albo na ubrania xD xD
@HolQ do czego w labie uzywacie olejkow z jalepno? do kanapek?
@GrindFaterAnona do wszelkiego rodzaju miksów przypraw
@HolQ pracujesz w jakimś laboratorium Knorra czy coś?
@GrindFaterAnona w R&D jednego z globalnych producentów przypraw, dodatkow do zywnosci w stylu enzymy, modulatory smakowe itp itd. Nie są dostępne na rynku końcowym. Nasze produkty trafiają do producentow żarcia, np. Heinz, pepsi, nestle
@HolQ IFF?
@GrindFaterAnona nietrafione.
@HolQ a wiesz moze czy oni maja jakies labolatoria w Polsce?
@GrindFaterAnona iff? Czy tam gdzie robię? Nie wiem czy oni maja. My mamy
@wonsz w posiłkach przygotowywanych w domu lepiej używać normalnej sproszkowanej.
@HolQ ale chodzi o aromat czy stężenie kapsaicyny?
edit: bo jeśli aromat to jak chcesz zarobić to podaj tylko proszę cenę i gdzie piniendze słać XD
@wonsz o aromat - tam nie ma kapsaicyny
@HolQ mieszkam we wro i dzisiaj z kumplem się ustawiłem wieczorem na latanie rowerami wokół komina
@wonsz spoko, powinienem przylecirc w październiku, więc trochę poczekać musisz xD
@HolQ tak coś czułem z tym Bristolem
@HolQ no i sam będę musiał wypić, bo złapałem partnerkę telefonicznie jeszcze przed kasą, niedawno przyniosła XD
@wonsz qrw....gdybym miał hajs na bilet to już bym bookował!
@HolQ dobra, czyli plan na październik jest
@HolQ kupujecie je czy sami, za przeproszeniem, ekstrahujecie? Za 2 miesiące będę miał ze skrzynkę coroliny reaper i zastanawiam się co z nią począć, bo mam jeszcze większość ze zbioru z poprzedniego roku
@Niv kupowane, tq konkretna jest robiona w Meksyku i używana w oddziałach w latam. Może jakieś sosy albo pasty porób xD
@Niv to rozumiem twoja hodowla? Bo kupiłem kiedyś partnerce hotheadówie CR w makro i to chuja było nie ostre, habanero mieliśmy w tym samym czasie dużo ostrzejsze...
@wonsz ja bym się te skale SHU które krążą w sieci traktował trochę z przymrużeniem oka. To, że jest napisane że Carolina miała 1.2 mln nie oznacza, że każda tak będzie miała, tylko, że ktoś tam kiedyś hodował Caroline i jak zmierzyli shu tej konkretnej roślinki to tyle było. Mam w labie przekrój 150 różnych chilli (Proszek) I np wahania w zwykłym red chilli jest od 1,5 k do 80k. Najwyraźniej trafiliście na chujowe nasiona
@HolQ no jak z zielskiem - synteza kapsaicyny czy THC potrzebuje dużo energii i jak ktoś lampy poskąpi jak słońca nie ma to się może nazywać cr a palić ledwo raz.
@wonsz tak, dostałem od kumpla kiedyś kilka nasionek i sobie uprawiam w szklarni. Dajesz taki kawałek 1x1cm2 do garnka z potrawą i zieje ogniem. Sos z czystej caroliny w ilości połowy główki zapałki wypala dziure w języku więc serdecznie partnerce polecam tylko trzeba ogarnąć nasiona z dobrego źródła.
@HolQ zrobiłem kilka małych słoiczków, kończę pierwszy xD Dlatego że często gotuję dla rodziny i dwójka maluchów póki co średnio za carolina przepadają
@Niv "...Dlatego że często gotuję dla rodziny i dwójka maluchów póki co średnio za carolina przepadają
@HolQ oddam chłopu, nie zmarnuje się xD
@moll czułem, że to napiszesz xP
@HolQ najważniejsze to dobrze puścić w obieg, jak dostaniesz coś czego nie lubisz/nie możesz/nie potrzebujesz
To trzeba na spokojnie opierdolić parafilmem
Zaloguj się aby komentować