Przyjechal do Bristolu z Francji szef mojej szefowej + jeszcze babka od dostawcy z Egiptu (uprawiają pietruszkę na środku kurwa pustyni!!!
@HolQ Tak szkoda tyko, że nie do końca jest etyczne ich bogacenie się na całkowitym zużyciu wody głębinowej w strukturach skalnych.
@chwastyodkuchni big business nigdy nie jest do konca etyczny
@HolQ widziałem te farmy na google maps, jest ich masa, fajna sprawa, zakładam że jest to bardzo zautomatyzowane. Tylko nie wiedziałem że aż takie te kręgi szerokie
@chwastyodkuchni Hm, myślałem że korzystają z odsolonej wody morskiej.
@Opornik na google maps są w Egipcie max 500m średnicy, w Teksasie są 1000m, a wodę w Egipskich to z Nilu mogą brać
@chwastyodkuchni może masz rację, nie znam się i nie wiem. Wiem za to, że świat ma w dupie etykę kiedy chodzi o pieniądze więc nie są wyjątkiem.
@PlatynowyBazant20 @Opornik nie biorą z Nilu. Z Nilu korzystają tylko mali farmerzy. Od nich biorą plony praktycznie tylko na lokalnym rynek że względu na brak kontroli nad zanieczyszczeniami. Jak sprzedają towar na ryni europejskie i amerykański to hodują to na tych farmach bo są w stanie lepiej kontrolować używane pestycydy itd.
Chyba masz rację. Ona powiedziała diametralnie nie radius. Mea culpa
Powiedziała że w Egipcie większości świeżych warzyw i owocow przed zjedzeniem się obiera, bo tyle walą pestycydów. Mówila że inaczej trzeba je woda z mydłem myć.
@HolQ Ciekawe że jak zrobisz zoom, to część okręgów przestaje być zielona. Czyżby się pozamykały?
Edit: Albo akurat było po zbiorach.
i tak pietruszka z działki smaczniejsza
@Half_NEET_Half_Amazing No z działki wszystko smakuje inaczej. Wiadomo.
Zaloguj się aby komentować