#jedzenie

Kasztany jadalne se kupiłem w Lidlu na promce i se teraz jem ☺️
Lubiepatrzec userbar
5dc7c576-f418-4bdb-b372-9ead82af69fb
cebulaZrosolu

@Lubiepatrzec mi nie smakują

Lubiepatrzec

@cebulaZrosolu fajne, słodkie ☺️

Fly_agaric

@Lubiepatrzec Zajebiste do mięsnych farszy. Naprawdę bomba.

cododiaska

Widzę, że nie zapomniałeś rozciąć przed pieczeniem.

Zgadnij skąd wiem, że to ważne


BTW - kultowy talerz

Lubiepatrzec

@cododiaska jebło? 😉


Komplet talerzy stał pod blokiem na "wystawce" to wziąłem i teraz mam. Lubię te talerze.

Michumi

@cododiaska "Widzę, że nie zapomniałeś rozciąć przed pieczeniem.

Zgadnij skąd wiem, że to ważne "

Ja też wiedzę nabyłem praktyką żona ryczała z 15 minut jak zobaczyła rano kuchnię (cud że się nie obudziła jak wyjąłem je z pieca (mądry) jak napierdalały

cododiaska

@Lubiepatrzec


  1. Bądź mno

  2. wywczas w Paryżu, dwa tysiące chyba ósmy rok

  3. napaliliśmy się na kasztany

  4. na ulicy były drogie, więc cebula deal wziął górę i kupiliśmy takie do samodzielnego pieczenia.

  5. Wieczorem w lokum nastawiliśmy piekarnik, odkorkowaliśmy wino i siup, kasztany na blachę.

  6. FF 20min i jedno wino dalej

  7. było słychać strzały.mp3

  8. "ej kurde strzelają na ulicy jak wtedy gdy Pawlak z Kargulem do Chicago polecieli".

  9. Naumieni ze strzelanek na komputerze włączamy tryb przyczajka pod parapetem, żeby nie oberwać zbłąkaną kulą

  10. Nagły dopływ krwi do mózgu pozwolił połączyć fakty

  11. okurwa.kasztany.jpg

Lubiepatrzec

@cododiaska ale już wiesz ☺️

SuperSzturmowiec

dobre to? bo ja kupiłem suszone i twarde w uj i nie da się tego zbytnio jeść no chyba że się chce mieć gebis.

nie wiem czy specjalnie jechać czy se poczekać i jutro kupić wieczorem

Lubiepatrzec

@SuperSzturmowiec No mi to smakuje. Sa lekko słodkawe i uważam że to smaczne jedzonko.

Lubiepatrzec

@SuperSzturmowiec ja 15 minut gotowałem w gorącej wodzie a potem wsadziłem do pieca też na 15 minut i wyszły spoko chociaż w piecu powinienem trzymać je krócej bo się troszeczkę przesuszyły

SuperSzturmowiec

@Lubiepatrzec to jak niezapomne to jutro kupie jak jeszcze beda

ciszej

@Lubiepatrzec to od tego chodzenia po lesie tak Ci się pomieszało w głowie, następna będzie kora z drzewa

Lubiepatrzec

@ciszej dziką marchew i zielone liście lipy już jadłem, więc wszystko możliwe 😉

ciszej

@Lubiepatrzec hmm lipa to do picia, ale żeby jeść? Aż sobie o takich leśnych poziomkach pomyślałam, eh trzeba czekać do lata xd

Lubiepatrzec

@ciszej młode liście lipy są smaczniejsze niż sałata. Bardzo polecam!

No niestety, trzeba przezimować tylko niestety nie można iść spać jak miśki.

ciszej

@Lubiepatrzec ok spróbuję tej lipy w przyszłym roku, coś nowego

Lubiepatrzec

@ciszej z tej książki brałem takie smakołyki. Jak chcesz to mogę wysłać Ci zdjęcia wybranych rozdziałów.

391977df-52c9-4a06-9fd3-47543d98ab8e
d1601469-624d-4607-b018-64bd8dd6dd1c
ciszej

@Lubiepatrzec o popatrzę, zainteresuje się!

GrubyHenryk

@Lubiepatrzec to je trzeba piec? Ostatnio nazbierałem i zjadłem na surowo

Lubiepatrzec

@GrubyHenryk no chyba trzeba ¯⁠\⁠_⁠(⁠ツ⁠)⁠_⁠/⁠¯

Pierwszy raz jadłem i w internecie pisali aby jakoś obrobić temperaturą.

GrubyHenryk

@Lubiepatrzec cholibka, dobrze, że więcej tego nie zjadłem

Zaloguj się aby komentować