#carnivore
Popularnym daniem na Syberii jest stroganina. Jest to mięso białej ryby zamrożone na kość a następnie strugane na cienkie płatki i spożywane w stanie surowym, gdy jeszcze jest zamarznięte. W podobny sposób przygotowałem ligawę wołową i zaraz ją sobie zjem ze smakiem 😁
Wzorem carpaccio przygotuję sos z oliwy z oliwek i cytryny z odrobiną soli.
@Lubiepatrzec lody o smaku wołowiny
@moll moje ulubiene!
@Lubiepatrzec też bym chętnie spróbowała
@moll kupiłem w Lidlu. Mają teraz niezłą cenę.
@Lubiepatrzec po prostu mrozisz czy wcześniej coś z tym jeszcze robisz?
@moll po prostu mrożę.
@moll następnym razem będę jadł z surowym żółtkiem jajka, więc już teraz polecam, gdybyś się zdecydowała.
@Lubiepatrzec albo "dressing" - żółtko, musztarda, trochę startej cebuli, ogórka czy innych grzybków i masz tatara lodowego
@moll chodzi o to aby jeść surowe mięso bez zabijania jego smaku
@Lubiepatrzec dlatego robisz tego mało i tylko brzeżkiem maczasz
@moll wytaplałem przykładnie ale do zdjęcia zanurzyłem jeno rąbek aby nie wyjść na grubianina
@Lubiepatrzec widzisz!
Jak sie struga zamrożone na kamień mięso? Szlifierką?
@redve nożem.
@Lubiepatrzec oddam wszystkie pieniądze za nóż który sobie z tym poradzi
@redve a ile tych pieniędzy masz? bo dobry nóż szefa kuchni za kilka stówek kupisz
@def użyłem zwykłego noża z Auchan za kilka dyszek. ¯\_(ツ)_/¯
@redve każdym zaostrzonym nożem to zrobisz bez problemu. BTW to jest świetna technika do dań stir fry gdzie szybko się smaży składniki. Bez zamrożenia mięsa nie uda się go pokroić tak cienko.
@redve STRUGIEM. Struga się strugiem. Coraz więcej amatorów ehhh
@Lubiepatrzec ja tak robię z boczkiem
@GazelkaFarelka boczek surowy wcinasz? Muszę testować.
Z podobnych rzeczy to jadłem kupną słoninę z Lidla i jest bardzo dobra. Jest czosnkowa i paprykowa i obie polecam.
@Lubiepatrzec nie XD na patelnię wrzucam i do jajecznicy na przykład;)
Zaloguj się aby komentować