smacznego śniadania.
#kuchnia #jedzenie #domowakuchnia
#gotujzhejto
@Astro dzięki, od jutra zaczynam wege tydzień
@Astro nie robił byś ludziom smaku z rana
@Tervaskanto to kiedy mam smaka robić?:) a kiedyś jeść trzeba.
@senpai „>”od jutra zaczynam wege tydzień
Współczuje.
@Astro bardzo ładna karkowka, łap grzmota( ͡° ͜ʖ ͡°) to był jeden kawal miesa? Nigdy tak nie probowalem, zawsze kroilem na mniejsze, ok3cm kawalki;)
@nxo oczywiście ze pojedynczy kawałek. Niestety duży przerost nie był widoczny w czasie zakupu ale mi nie przeszkadza.
Moim bardzo prywatnym zdaniem karkówkę szkoda kroić. Kroje mięsa które w całości nie wypełnią szynkowara (np noga indyka).
@Astro dobrze , że już jestem po obiedzie, Smacznego !
@Astro kurde zacheciles mnie, musze sprobowac z jednego kawala zrobic!
Zdradzisz jeszcze ile czasu? Bo krojone tak 2h trzymam z hakiem, tutaj trzeba wiecej/mniej?
@nxo czas jest podobny. Wyrazista, w która trzeba się wgryzać to 2 godziny od momentu osiągnięcia przez wodę 80st.
Ja wole taką mięciutką (No dobra. Bardziej różowa woli) wiec mięso wyjmuje z lodowki ok 30 minut (nie więcej niż godzinę, nie mniej niż 15 minut), woda 83-85 stopni (staram się utrzymać, nie jest tak trudne ale tez nie pilnuje termometru jak maniak) i trzymam 2.20.
Czy to jest przepis idealny? Nie bardzo, zaletą (i wadą) jest to że w domowych wyrobach trzeba odrobinę doświadczenia żeby zrobić nie tylko dobrze ale dokładnie tak jak się lubi.
@Astro dzięki za info:) mam nieco doswiadczenia, nie jedna szynke juz robilem, ze swoich obserwacji mogę polecić garnek do gotowania mleka, z podwojnym dnem i dziurka, gdzie do środka wlewa sie wode, latwiej w nim utrzymac temperature, tylko trzeba pilnowac poziomu wody w srodku:)
Zaloguj się aby komentować