Jak zrobić stek za 1200 zł? Wszystko co musisz wiedzieć o wołowinie WAGYŪ A5

Jak zrobić stek za 1200 zł? Wszystko co musisz wiedzieć o wołowinie WAGYŪ A5

YouTube
Czy jedliście kiedyś WAGYU?

Dziś trochę o wyjątkowej wołowinie wagyu - co w niej jest tak wyjątkowego, dlaczego jest tak droga oraz jak najlepiej przygotować z niej steki.

___________________
 - mój tag do obserwowania lub czarnolistowania
Wołam osoby, które wyraziły chęć wołania. Jeśli chcesz być dołączony do listy zaplusuj odpowiedni komentarz poniżej. Nie wiem czy wołanie już działa, ale gdy będzie działać to będę Cię wołać 
#gotujzhejto #gotowanie #jedzenie #ramen

Komentarze (13)

MG78

Wołam osoby, które wyraziły chęć wołania! Jeśli chcesz aby dopisać Cię do listy napisz komentarz lub priv!


@Bula1899 @upsidedownpl @Paulie @wposzukiwaniu @UbogiKrewny @Woltmer_ @dywagacja @zypulka @Empe12 @GladysDelKarmen @flaki @krash @Majki992 @Pawelvk @lubieplackijohn @PanHeniek @Zgrywajac_twardziela @Vairusek @PJ94 @arcydramatyczny @vvyspa @UbogiKrewny @kiszony_korniszon @LoneRider @Darect @Zgrywajac_twardziela @ucieklem_z_wykopu_jak_zostal_sciekiem @LondoMollari @Fritzowski @SlavedWizard @case25 @Redwood @wrazik @Oczk @sireplama @Wlacza @monke @WujcioPafcio


Jeśli zostałeś lub zostałaś zawołana ale chcesz abym wypisał Cię z listy napisz proszę priv.

GordonLameman

Oczywiście!

nie byłbym dumnym mięsożercą gdybym nie próbował wagyu

MG78

@GordonLameman jaka jest twoja opinia? wiem, że nie wszyscy są fanami

GordonLameman

@MG78 

Bardzo ciekawe, warto spróbować.


Ale osobiście bardziej Burger wagyu mi smakował niż stek wagyu.

MG78

@GordonLameman Burger był zrobiony z Wagyu czy miał tylko dodatek tłuszczu z Wagyu? Jeśli to pierwsze to według mnie trochę marnotrawienie dobrego mięsa, ale jeśli jadłeś w Japonii to możliwe ;d

MG78

@QvintvsCornelivsCapriolvs hej!

WolandWspanialy

Jadłem Wagyu takie oryginalne japońskie (a nie z hodowli australijskiej czy kanadyjskiej) i jest to doznanie jedyne w swoim rodzaju, mięso o konsystencji masełka.


Z tego co mi mówiono to ona jest tak droga tylko poza Japonią. W niej samej kosztuje znacznie taniej (~ 200 PLN za kilo ale nie wiem czy A5 )

MG78

@WolandWspanialy Tak, w Japonii jest tańsze. W tej cenie to raczej nie A5, ale A3 czy B3 też jest super

Serek_Niehomogenizowany

Próbowałem, konsystencja obrzydliwa, w ogóle nie przypomina mięsa. Czułem się, jakbym jadł ten galaretowaty tłuszcz z golonki. Na szczęście nie musiałem za to płacić. Tylko Japończycy mogli coś takiego wymyślić i rozreklamować. Nie polecam, normalny stek z polędwicy jest tysiąc razy smaczniejszy.

sireplama

Szkoda, aż się prosiło o test z próbą ślepą.

MG78

@sireplama raczej trudno byłoby pomylić wagyu a5 z innymi rasami bo przez dużą ilość tłuszczu ma ono kompletnie inną konsystencję

wrukwiony

Mozna sprobowac, ale dupy nie urywa, tluszcz. Moze rachunek na koncu w knajpie.

Zaloguj się aby komentować