#gotujzhejto #jedzenie
@MarianoaItaliano Bigos musi być kwaśny.
@Mr.Mars No musi ale nie tak żeby ryja wykręcał. Ta kapusta już dobrych kilka miesięcy stała od zakupu więc pewnie dlatego taka kwaśna. Termin miała do końca października więc z rok już miała.
@Mr.Mars - ale nie za kwaśny
@koszotorobur -
@paulusll - chyb że skwaśnieje
@koszotorobur No
@koszotorobur Trzeba ostudzić na kuchence i potem w chłodne miejsce albo do lodówki, tydzień minimum postoi. Ale za 3 dni to już go nie będzie xD
@Mr.Mars @koszotorobur @MarianoaItaliano ja lubie kazdy rodzaj bigosu. Moze byc slodki, a moze byc tez taki wykrecajacy jape
No i namówił!
Jutro teleportacja na Kujawy i robię.
@AndrzejZupa Są grzyby w ogóle w lesie? Bo jak dzwoniłem do dziadka to mówił że u nas w radomskim to sucho, parę kurek znalazł jedynie.
@MarianoaItaliano na Kujawach mam w chuj młodnika sosnowego sprzyjającego maślakom....ale ...tydzień ponad bez deszczu więc się nie nastawiam. Na szczęście mam nadal kilka kilogramów suszonych prawdziwków że Szwecji¯\_(ツ)_/¯
@AndrzejZupa No i takie grzyby to ja rozumiem, królewskie, najlepsze!
@MarianoaItaliano Przepis podobny do naszego domowego. Moje mame daje kapustę słodką, z kwaśną fifty-fifty, właśnie, żeby uniknąć efektu "kwaśna była jak skurwysyn" i wg. mnie działa świetnie.
Zaloguj się aby komentować