Ta tikka masala, jak na brytyjskie jedzenie to calkiem dobre jest
#nietylkomielonka
#gotujzhejto #jedzenie
be498783-3e4f-4adf-aefb-3f74331652ea
gawafe1241

@Mielonkazdzika osobiście daję certyfikat smaku! Ja bym wpierd^lał! ( ͡° ͜ʖ ͡°)

ErwinoRommelo

Tez lubie tak syyyttooo sosiku

tomasz-frankowski

To spróbuj Madras Chicken, to dopiero jest jazda

Mielonkazdzika

@tomasz-frankowski znam i tez lubie

Jim_Morrison

"brytyjskie"

No tak nie do końca.

Mielonkazdzika

@Jim_Morrison z tego co slyszalem to od ponad 20 lat jest brytyjskim daniem narodowym. Ktore sami wymyslili. (Oczywiscie troche ukradli) ale sos to chyba ich wynalazek.

GrindFaterAnona

@Mielonkazdzika wymyslil Idianin ale mieszkajacy w GB, dla Brytoli. To jest po prostu wersja "soft" kuchni indyjskiej. A wlasciwie nie bylo tam wiele do wymyslania, wystarczylo powstrzymac sie od dodawania ostrych przypraw

machszat

@Jim_Morrison No właśnie źródła sugerują, że jednak przepis powstał w UK.

VikingKing

@Mielonkazdzika ehhh, co mi robisz nadzieję, że to kolejny odcinek „Kulinarnych wojaży @JaktologinniepoprawnyWTF„

Mielonkazdzika

@VikingKing to ty nie sledzisz tagu #nietylkomielonka

VikingKing

@Mielonkazdzika niestety, platoniczna miłość do twórczości w/w, nie zezwala.

conradowl

Ja tam zawsze dorzucam cebulę i paprykę. Minimum.

W zasadzie to lubię walnąć na wok duży rzeczy i zrobić tika masala, korma, tajski kurczak czy po chińsku z sosem sojowym - nie trzymam się przepisów.

Smacznego i życzę kombinowania. Bo naprawdę smacznie można coś wymyślić

Mielonkazdzika

@conradowl Mowisz masz:

Foto z gotowania (cebula, papryka)

Co do kombinowania w kuchni to mozna mi tylko zarzucic ze zaduzo wymyslam

a181ec9a-5748-4450-89a5-f412d38f99ff
conradowl

@Mielonkazdzika to u mnie papryki tak razy cztery. Ale jak jest choć trochę to już zajebiste. Te brytyjskie pomysły nie są złe jak je podrasować ja zaraz będę mieć rybę z piekarnika, frytki z piekarnika, Red Leicester do posypania frytek, trochę cytrynki na rybę i do tego polska mizeria ze śmietaną

Zaloguj się aby komentować